'Paralelli Terelelli!' sizi hem düşündürecek hem de güldürecek

17 Aralık sonrası paralel yapıyı sadece AKP ve yandaş medya keşfetmedi. Birçok adi suçlu da paralele sarıldı. Bazen din adamları onlara eşlik etti. Memlekette paralel olmayan kalmadı. İnekler dahil!

'Paralelli Terelelli!' sizi hem düşündürecek hem de güldürecek

Ne olduysa 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra oldu. O güne kadar keşfedilemeyen, fark edilemeyen bir yapı ortaya çıktı: Paralel yapı... 

Aslında isim babası terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’dı. Akla hayale gelmeyecek iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların çoğunun baş mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Şu an 1150 küsur odalı sarayda oturan Erdoğan’ın neredeyse gördüğü her mikrofona, toplanan her kalabalığa paralel yapı nutukları atmasına çoğumuz alıştı. Onun nutuklarından cesaret alan bazı AKP’li bakanların, vekillerin hayal güçlerine de şapka çıkartıyoruz! Yargıtay imamı yalanını ortaya atan Mehmet Ali Şahin’e mesela! Ama yandaş gazetelerin takdire şayan yalan ve iftiralarına da şapka çıkartmak gerek!

İşin medya ayağında A Haber ve Sabah Gazetesi başı çekiyor. Sabah, 17 Aralık 2013’ten beri neredeyse her gün paralel manşetleri ile çıkıyor. A Haber’de de neredeyse her akşam paralel yapı ile ilgili programlar yer alıyor. Bu iki medya organının ellerine Star, Akşam, Akit, Yeni Şafak ve Takvim gazeteleri su dökmeye çalışıyor. Kanal 24 de onların peşinden gidiyor. Bunların yanında, başta Türkiye Gazetesi olmak üzere bazı basın yayın organları da onlara imreniyor!

Bu gazete ve televizyonlarda yer alan trajikomik haberlerin sayısını net bilmiyoruz. 5 ciltlik bir ansiklopediyi çoktan aştıklarını söyleyebiliriz. Neredeyse tamamı yalanlanan bu haberlerden milyonlar etkileniyor. Hâl böyle olunca vatandaşlar da paralel yapı yalanlarına sarılıyor. Bunlar genelde hırsız, katil, rüşvetçi, yolsuzluk yapan, tecavüzcü vatandaşlarımız. Evet, canım memleketimizde tecavüzcüsü bile ‘paralel yapı’ yalanına sarılmış durumda.

Bazen öyle akla hayale gelmedik yalanlar söyleniyor, öyle kurgular yapılıyor ki mizahçılar bile bu duruma şapka çıkartıyor. Aksiyon sizler için 17 Aralık’tan bu yana üretilen belli başlı paralel yapı haberlerini derlemeye, içlerinden en absürt olanlarını seçmeye çalıştı. Zira yerimiz dar. Bolca eğlenmeniz temennisiyle…



Atma Fadıl din kardeşiyiz!

Binlerce vatandaşı mağdur eden ve en son Tanju Çolak’a borcunu ödemediği iddialarıyla adından söz ettiren Fadıl Akgündüz de paralel sakızını çiğneyenlerden. Jet lakaplı Fadıl Bey, 31 Temmuz 2014 günü dönemin başbakanı Erdoğan’a bir mektup yazdı. Çok acıklı bir mektuptu. Bakın şu satırlara: “Değerli kardeşim, ben sizi çok seviyorum. Eskiden bir seviyorsam, son iki yıldır size olan sevgim on kat arttı. Sizin yükünüz çok ağır. Bunun bilincindeyim ama sizden yardım diliyorum.” İnsan okurken gözyaşlarını tutamıyor değil mi? Sanki bunca kişiyi mağdur eden o değilmiş gibi. Ama o da işi biliyor ve daha da ileri gidiyor: “2011 seçimlerinden iki gün önce bana bir ‘suikast trafik kazası’ düzenlendi. AK Parti’ye destek sağlamak için büyük mücadele veriyordum. Ama paralel yapı size gelecek bu oyları önlemek için bana suikast düzenledi. Devlet ve yargı ise bu suikastı örtbas etti.” 11 Haziran 2011’de çarptığı ineği ‘paralel suikast’ diye Başbakan’a şikâyet ediyordu Jet Fadıl. Tabii bu iddiası sosyal medyada alay konusu oldu. Birgün Gazetesi bu olayı, ‘Tüm dolandırıcılar tek ses, tek yürek’ şeklinde manşetine taşıdı.

Allah da seni güldürsün Tuğçe

Manken Tuğçe Kazaz’ı önce Müslüman, sonra Hıristiyan, ardından tekrar Müslüman olmasıyla tanıdık. Bülent Arınç’ın tüm dünyada yankı uyandıran ‘Kadınlar aleni olarak kahkaha atmamalı’ sözlerine destek çıktığı için bazı çevrelerce makul bir şahıs hâline geldi. Sonra A Haber’de ‘Paralel yapı açığımı yakalamaya çalıştı’ açıklamalarında bulundu. “Benim bir açığımı yakalamaya çalıştılar ki ileride kendi yanlarında kullanabilsinler diye…” sözleriyle sınıf atladı! Beyaz TV’de “Gezi’de ölenlerin hepsinin sorumlusu paralel yapı ve arkasındaki güçlerdir.” dedi. TÜSİAD’ı da eleştirdi. Söyledikleriyle magazin camiasını da bizi de güldürdü. Allah da onu güldürsün!




Barajdan da paralel yapı çıktı

Her seçim dönemi yüzde 10 seçim barajı kalksın diye konuşulur. 2015 için de konuşuluyor. Ama usta gazeteci Metin Münir’in ‘Her zaman yürekler açısı bir gazeteydi’ diye tanımladığı Sabah, sanki ülkede böyle bir gündem hiç yaşanmamış gibi ‘Barajdan da paralel yapı çıktı’ başlığını taşıyan bir habere imza attı. 20 Aralık günü gazetenin internet sitesinde yer alan bu haber somut belge ve delile dayanmıyordu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’na güvenlik ve istihbarat birimlerince sunulan bilgi notuna göre; paralelin Brüksel yapılanması, önemli lobi şirketlerinden ‘Gplus Europe’ aracılığı ile kasım ayının ikinci haftasında bu kentte bir toplantı düzenledi. Toplantıya çok sayıda AB diplomatı davet edilirken, gündem Büyük Birlik Partisi tarafından Anayasa Mahkemesi’ne yapılan ‘Seçim barajı başvurusu’ oldu… Katılımcılara ‘Eğer olumlu sonuç alınırsa, 2015 seçimlerine Türkiye barajsız girecek. Bunun çok ciddi sonuçları olacak.’ denildi”.
Haber masallarla devam ediyor. Lakin bu senaryoyu kaleme alan muhabir Mehmet Ali Berber’i kutlamak gerek! Gplus Europe şirketi ise bunu yapmamış! 23 Aralık günü bu hayal mahsulü haberi kesin bir dille yalanladılar. Şirketin yalanlama metnini internetten bulup baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Zira her cümleyi yalanlıyorlardı. Bu yalan habere imza atan Sabah, sizce utanır mı?



Sekreter cinayetini paralele bağladı

Aralık ayı işi paralele bağlamak isteyenlerin sayısındaki artışla dikkat çekti. Bunlardan biri de Konya’da yaşandı. Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in öldürüldüğü aşk cinayeti davası mahkemede görülmeye devam ediyordu. 20 yılla yargılanan Sekreter Asuman E, mahkemede verdiği ifadede 2 Haziran günü işlenen cinayeti birden ‘paralel’e bağladı. Paralelci, Özdemir’i duygusal ilişki yaşadığı sekreter Asuman E.ye ilgi duyduğu gerekçesiyle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Prof. Dr. Ahmet Gülce’ydi. Asuman E, öldürülen doçentten hamile kaldığını ve çocuğu düşürdüğünü söyledi. Cinayetle ilgisi olmadığını anlatan Asuman E, “Celalettin ülkücüydü ve cemaatten nefret ederdi. Gülce’nin de Fethullah Gülen’in cemaatinden olduğunu herkes biliyor. Aralarında soğuk rüzgârlar vardı. Cinayetin sebebi bu olabilir.” diye konuştu. Bunun üzerine hâkim, “Yani helal olsun, buraya da paraleli eklediniz ya!” diye tepki gösterdi.



Nihat Hatipoğlu da ‘paralel’ dedi

Taraf Gazetesi, 3 Ekim 2014 günü, TV’de dinî programlar yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na ait Sultanahmet’teki Ayasultan Oteli ile ilgili haber yapmış ve otelin kaçak olduğunu ileri sürmüştü. Sabah’a konuşan Hatipoğlu ise gazeteyi yalanlayarak şöyle demişti: “Bina 5 sene önce satın alındığında da 4 katlıydı, hâlâ 4 katlı. Tüm bunlar çocuğumu paralel yapının kolejinden aldım diye yapılıyor.” Elinde hiçbir belge olmadan paralel yapı diyen Nihat Hoca, ahirette bu haberi yapanların boynuna sarılacağını söylüyordu. Ama çok geçmeden, İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdiği bilgi notunda otelin kaçak olduğunu doğruladı. Hatipoğlu’nun binayı Koruma Kurulu’ndan izin almadan yenilediği ortaya çıktı.



2015’in nasıl olacağı inek haberinden belli

2014 böyle geçti. Peki, 2015’te ne olacak. Şimdiden söyleyelim; durmak yok, paralele sarılmaya devam. Zira Sabah yine yaptı yapacağını. 1 Ocak’ta ‘Ette paralel vurgun’ haberine imza atarak... Yine ‘istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgi ve belgelere göre’ denilerek ama bir tane belge ortaya koyamayarak... Habere göre paralel yapı çetesi çiftçiyi sahte raporlarla kandırıyordu. İnek ile danayı ayırt edemeyen Türk çiftçisi tezinin de gizli özne olarak yerleştirildiği habere imza atan Betül Alakent’i kutluyoruz!



Umarız eğlenmişsinizdir. Yazıyı T24 yazarı Oya Baydar’ın şu sözleriyle bitirelim: “Hokus pokusla masanın altından çıkardıkları iki joker var: Darbe ve paralel. Aslında birbirine yapıştırılmış tek bir joker de diyebiliriz. 2014’te AKP iktidarının vahim suçları örtbas etmek, demokratik kazanımların bir bir geri alınmasını gerekçelendirmek ve de giderek kucaklaşıp uzlaştığı gerçek Ergenekon’u gözlerden kaçırmak için kullandığı en önemli ve etkili joker: Paralel yapı... Adem Baba’dan bu yana ne kadar suç, günah, cinayet işlenmişse hepsi paralel yapının işi! Böylece, 12 yıldır iktidarda olan, işlenmiş bütün suçların ortak faili AKP, paralelin sularında yıkanıp pirüpak oluyor.”

Aksiyon
































<< Önceki Haber 'Paralelli Terelelli!' sizi hem düşündürecek hem de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER