Paşa suikastinde kurgu üstüne kurgu

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ı şehit ettiği gerekçeksiyle müebbet hapse çarptırılan Mehmet Emin Özkan'ın delilsiz mahkum edildiği belirlendi.

Paşa suikastinde kurgu üstüne kurgu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993'te dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit edilmesi ve çıkan olaylarda 16 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılamanın da baskın gibi kurgu olduğu ortaya çıktı. 

Aydın'ı şehit etmekten müebbet hapse çarptırılan ve 18 yıldır Diyarbakır Cezaevi'nde olan 74 yaşındaki Mehmet Emin Özkan'ın delilsiz mahkum edildiği belirlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Osman Coşkun'un hazırladığı iddianamede, Özkan'a var olmayan ifadelerle ceza verildiği belirtildi. 

Türkiye'nin haberine göre; Dava dosyasını inceleyen savcı, Özkan'ın Bahtiyar Paşa'nın ölümünde yer aldığına dair hiçbir delil bulamadı. Savcı, gerekçeli kararda, Özkan'a verilen verilen cezanın Mehmet İşcan, Mustafa Ercan ve Zafer Alak adlı tanıkların ifadelerine dayandırıldığını tespit etti. Her üçünün de ifadesini inceleyen savcı, Mehmet Emin Özkan'ın eyleme katıldığına dair bir beyana rastlamadı. 

PKK'nın baskın düzenlediğine yönelik delile ulaşamayan savcıya göre, çatışma tamamen kurguydu. Yargılamanın da kurgu delillerle yapıldığını belirleyen savcı, Emin Özkan'ın ifadesini aldı. 

Olay günü Lice'ye 8 km mesafede bulunan Yolçatı köyünde olduğunu söyleyen Özkan, hiçbir şekilde eyleme katılmadığını belirtti.  Zaman aşımına 1 gün kala mahkemece kabul edilen iddianamede; Lice'deki olaylarla ilgili dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ve Üsteğmen Tünay Yanardağ hakkında ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.
<< Önceki Haber Paşa suikastinde kurgu üstüne kurgu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER