Polis ailelerini korkutan büyük ihmal

Yolsuzluk operasyonu sonrası lojmanlardan çıkarılan polis aileleri büyük tedirginlik yaşıyor.

Polis ailelerini korkutan büyük ihmal

Diyarbakır'da iki gece üst üste iki polis memurunun suikast sonucu şehit edilmesi emniyet lojmanları dışında kalan polis ailelerini tedirgin etti. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası başlatılan tasfiye rüzgarında lojmanlarından çıkartılan polisler 'Can Güvenliğinin' olmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yolsuzluk operasyonu sonrası lojmanlarından çıkarılan polislerin aileleri can güvenlikleri konusunda endişeli... 

Diyarbakır, bir gün arayla iki şehit acısı birden yaşadı. Kayapınar ilçesinde 42 yaşındaki Osman Bal'ın şehit edilmesinden bir gün sonra Peyas Mahallesi'nde 25 yaşındaki istihbaratçı Ali Kızıloğlu yine evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.  

POLİS AİLELERİ TEDİRGİN

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra emniyette başlatılan tasfiyeler kapsamında Terörle Mücadele ve İstihbarat gibi kritik şubelerde görev yapan polisler görevden alındı. Terör örgütlerinin özellikle apartman görevlileri aracılığıyla polis ve askerlerin kaldığı daireleri tespit ettiği ve liste oluşturduğu biliniyor. Son iki olay da lojman dışında kalan polis ailelerini tedirgin etti. 

"CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

Tayin ve tasfiye rüzgarından etkilenen ve bu süreçte lojmanlarından da çıkarılan komiser A.A. ile B.S. adlı iki emniyet personelinin, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiği ve can güvenliklerinin olmadığını belirttiği ortaya çıktı.
Kaldığı evin terör örgütleri tarafından deşifre edildiğini düşünen bazı memurlar da başka semtlere taşınmaya başladı. Daha önce şehirde kalmak için gönüllü olarak dilekçe veren bazı memurların ise dilekçelerini geri çekip tayin istediği öğrenildi.     

<< Önceki Haber Polis ailelerini korkutan büyük ihmal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER