Polislere görülmemiş işkence: Polisleri DHKP-C hücresine koydular

Sahur operasyonuyla emniyet mensuplarına yönelik başlatılan operasyonda skandal gelişmeler yaşanıyor.

Polislere görülmemiş işkence: Polisleri DHKP-C hücresine koydular

Dün öğlen saatlerinde tutuklanan 8 polise ayrımcılık cezaevi sürecinde de devam etti. Memur cezaevi olarak bilinen Paşakapısı Cezaevine götürülen polisler gelen talimatla kanunsuz bir şekilde Metris Cezaevine götürüldü.

Polisler burada terör suçlarından DHKP-C'lilerin tutuklu bulunduğu koğuşa yerleştirildi. Twiteer fenomeni Fuat Avni “Tutuklama kararı verilen sekiz kişinin Paşakapı Cazaevi'ne götürülmesine karar verildi. Ancak Ala'nın yeni talimatı devreye girdi.  Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yard. Fatih Belviranlı tutukluların Metris Cezaevi'ne tek kişilik hücrelere konulmalarını istedi. Yetkililer' Müdürüm suçları terör değil mevzuata aykırı bir durumdur bu' demesine rağmen Belviranlı, 'Siz dediğimi yapın' diyor. Sekiz tutuklu Metris '1-T' tipi' kapalı cezaevine mücadele ettikleri teröristlerin yattığı yere götürüldü. Ala'nın keyfi yerine gelmiştir.” Paylaşımlarında bulundu.

Terör suçluları ile aynı koğuşa yerleştirilen isimler asrında 1 Nolu Sulh Hakimi Bekir Altun’un tutukladığı polis amirleri Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Ramazan Olgun Altınışık, Fatih Kırçı, İsmail Torlak, Şeref Bolat, Selahattin Engin ve Ercan Palaz yer alıyor.
<< Önceki Haber Polislere görülmemiş işkence: Polisleri DHKP-C hücresine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER