Polislere operasyon yapan şube müdüründen skandal karartma

Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere operasyon yapan Hakan Sıralı hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Polislere operasyon yapan şube müdüründen skandal karartma

25 Ara­lık yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı­nı yü­rü­ten po­lis­le­re yö­ne­lik ope­ras­yo­nu ya­pan İs­tan­bul Ma­li Şu­be Mü­dü­rü Ha­kan Sı­ra­lı­’nın ken­di­si hak­kın­da ge­çen ta­pe­le­ri so­ruş­tur­ma dos­ya­sı­na koy­ma­ya­rak de­lil­le­ri ka­rart­tı­ğı or­ta­ya çık­tı.

Yolsuzluk so­ruş­tur­ma­sın­da, is­ti­fa eden Ba­kan Mu­am­mer Gü­ler ile TÜR­GEV Baş­ka­nı Ah­met Er­gü­n’­ün ara­sın­da ge­çen ko­nuş­ma­da Sıralı için “Sö­zü­müz­den hiç çık­ma­ya­cak, çok iyi bir ço­cuk iyi bir yer­de de­ğer­len­dir­me­li­yi­z” şek­lin­de ko­nuş­ma­lar ol­du­ğu­ ortaya çıkmıştı.

DOS­YA­DAN O TA­PE­LER ÇI­KA­RIL­MIŞ

Bugün'den Kamil Maman'ın haberine göre; ol­suz­luk ope­ras­yo­nu­nu ger­çek­leş­ti­ren İs­tan­bul Ma­li Şu­be es­ki Mü­dü­rü Ya­kub Say­gı­lı ve 33 po­li­sin avu­kat­la­rı, de­lil kla­sör­le­ri­ni in­ce­le­di. Avu­kat­lar, yasal din­le­me­ye ta­kı­lan si­ya­si­le­rin şüp­he­li­ler­le yap­tı­ğı 400 say­fa­ya ya­kın ko­nuş­ma ta­pe­le­ri­nin po­lis­le­rin aley­hin­de dar­be de­li­li id­di­asıy­la dos­ya­ya ko­nul­du­ğu­nu tes­pit et­ti.

Sı­ra­lı hak­kın­da ge­çen tape de­lil­le­rinin po­lis­ler le­hi­ne dö­ne­ce­ği en­di­şesiyle de­lil kla­sör­le­rin­den ka­çı­rıl­dı­ğı tes­pit edil­di. Yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­nu ger­çek­leş­ti­ren ­ Say­gı­lı, ifa­de­sin­de TÜR­GEV Baş­ka­nı Ah­met Er­gü­n’­ün Mu­am­mer Gü­le­r’­i ara­ya­rak Ha­kan Sı­ra­lı­’nın iyi bir ye­re atan­ma­sı­nı is­te­di­ği­ni bu ara­ma­nın din­le­me­ye ta­kıl­dı­ğı­nı açık­la­dı.

'İYİ BİR YE­RE ATA­MA İS­TE­Dİ'

Tu­tuk­la­nan em­ni­yet men­sup­la­rın­dan Mu­ham­met Fa­tih Yi­ğit de “Ha­kan Sı­ra­lı, 25 Ara­lık kap­sa­mın­da şüp­he­li olan Ah­met Er­gü­n’­den gü­zel bir ma­kam için re­fe­rans ol­ma­sı­nı is­te­miş­tir” şek­lin­de ko­nuş­muş­tu.

'ŞARK’TAN MUAFİYET TALEP ETTİ'

Tutuklan Komiser Mustafa Demirhan da “Bize operasyon yapan Sıralı, TÜRGEV’den şark tayininden muaf olmayı talep etti” dedi. 17 Aralık operasyonundan 2 gün sonra Hakan Sıralı, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne atandı. Sıralı’nın başına geldiği mali şubenin savcı Muammer Akkaş’ın ope-rasyon talimatını yerine getirmediklerini hatırlattı.
<< Önceki Haber Polislere operasyon yapan şube müdüründen skandal karartma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER