Polislere yapılan 'Taltif' operasyonu da balon çıktı

İz­mir'de­ki usul­süz din­le­me da­va­sın­da mah­ke­me­nin ge­rek­çe­li ka­ra­rın­da be­lirt­ti­ği "hu­kuk ga­ra­be­ti" An­ka­ra'da­ki tal­tif so­ruş­tur­ma­sın­da da tes­cil­len­di.

Polislere yapılan 'Taltif' operasyonu da balon çıktı

İti­raz üze­ri­ne tu­tuk­lu 3 po­li­si tah­li­ye eden mah­ke­me ge­rek­çe­li ka­ra­rın­da tu­tuk­la­ma­la­rın öl­çü­süz ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.

An­ka­ra 4. Sulh Ce­za Hâ­kim­li­ği'nin tu­tuk­lu­luk ka­ra­rı­nı in­ce­le­yen 5. Sulh Ce­za Ha­kim­li­ği, Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü Yük­sek Di­sip­lin Ku­ru­lu'nun da­ha ön­ce ay­nı po­lis­ler hak­kın­da ha­zır­la­dı­ğı ra­po­ra atıf ya­pa­rak ra­por­da ge­çen şu ifa­de­le­ri alın­tı­la­dı:

KASIT YOK 
“Şüp­he­li­nin tal­tif lis­te­le­ri­nin ha­zır­lan­ma­sı ve kon­tro­lün­de so­rum­lu­lu­ğu­nun bu­lun­du­ğu an­cak ka­sıt­lı ola­rak ken­di­si­ne ve­ya baş­ka­la­rı­na hak­sız men­fa­at te­min et­me kas­tı­nın bu­lun­ma­dı­ğı, per­so­nel sa­yı­sı­nın çok faz­la ol­ma­sın­dan do­la­yı kon­tro­lü­nün zor ol­du­ğu, Em­ni­yet Ör­gü­tü Di­sip­lin Tü­zü­ğü'nün ilgili maddeleri gereğince de­re­ce alt ce­za­sı olan uyar­ma ce­za­sı ile tec­zi­ye­le­ri­ne ka­rar ve­ril­di­ği gö­rül­müş­tü­r.”

TUTUKLULUK YASAL DEĞİL
Ka­rar­da, kuv­vet­li suç şüp­he­si ve kaç­ma ih­ti­mal­le­ri ih­ti­mal­le­ri­nin ol­ma­dı­ğı ifa­de edil­di. Po­lis­le­rin ka­mu ku­rumunun za­ra­rı­na ola­cak şe­kil­de ka­mu gö­rev­li­si­nin res­mi bel­ge­de sah­te­ci­lik suç­la­rı­nı iş­le­di­ği­ne da­ir so­mut bir de­li­lin ol­ma­dı­ğı belirtildi.

<< Önceki Haber Polislere yapılan 'Taltif' operasyonu da balon çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER