Polislerin sorgusunda ortaya çıkan skandal gerçek

Gözaltına alınan polislere yöneltilen soru kara propagandayı deşifre etti. Günlerce ‘7 bin kişi dinlendi’ haberleri yapan yandaş medyayı, polislere yöneltilen “232 kişi neden bu soruşturmada dinlendi” sorusu yalanladı

Polislerin sorgusunda ortaya çıkan skandal gerçek

Sahur baskınıyla gözaltına alınan polislerin emniyetteki sorguları çarpıcı detayları ve gerçek bilgileri gün yüzüne çıkardı.
Selam Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütü kapsamında elde edilen delillerde, örgüt üyelerinin birbirlerine verdikleri kod adların, gözaltına alınan polisler tarafından verilmiş gibi sorular yöneltildiği belirlendi. Selam Tevhid üyelerinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan için kullandığı ‘Emin’ kod adıyla ilgili polislere ‘Neden bu ismi taktınız” diye sordukları belirtildi.

GERÇEĞİ DEŞİFRE ETTİ

Gözaltına alınan emniyet mensuplarına sorulan sorulardan birinde de aylardır yürütülmekte olan kara propaganda deşifre oldu. “Selam terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 232 kişinin soruşturmaya dahil edilmesini nasıl açıklarsınız” sorusu bir gerçeği ortaya serdi. Yaklaşık 3 aydır yandaş medyanın öncülük ettiği havuz medyası, 7 bin kişinin dinlenildiği iddiası ile bir algı operasyonu sürdürüyordu. Ancak soruşturmada 232 kişinin dinlendiğini emniyet sorgusu ortaya çıkardı.

TUTANAKTA TARİH VE YER YOK

Bugün'ün haberine göre, Emniyet mensuplarına sahur ve iftar yaptırılmadığı için bir emniyet müdürünün sorgu sırasında bayıldığı ve ifade işlemlerine 1 saat ara verildiği öğrenildi. Sorgularda dinleme tutanaklarında dinleme yapılan yer ve telefon görüşmelerinin tarihinin belirtilmediği aktarıldı.

<< Önceki Haber Polislerin sorgusunda ortaya çıkan skandal gerçek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER