Polislerle ilgili ilk kez gün yüzene çıkan sır bilgi

Yolsuzluk operasyonunu gerçekleştirdikten sonra ‘casusluk’ iddiasıyla tutuklanan polislerin eğitim gönüllüsü olarak birçok proje yaptığı ortaya çıktı.

Polislerle ilgili ilk kez gün yüzene çıkan sır bilgi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra önce görevden alınan daha sonra farklı farklı yerlere tayin edilip meslekten ihraç edilen polislerin fedakârlıklarla öğrencilerin eğitimi için seferber olduğu ortaya çıktı. Darbe yapmak ve casusluk iddialarıyla yargılanan Yakub Saygılı ve Yasin Topçu ile Adana’da yürütülen TibNet soruşturmasında casuslukla yargılanan Halil Dağ, ‘Bir çocuk okut bir aile kurtar’ sloganıyla 500 çocuğun her türlü eğitim masraflarını karşıladı. Gönüllü polisler, 2010’da Diyarbakır Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde (KOM) görev yaparken, 500 çocuğun adeta ailesi oldu.

DERSHANEYE KAYDETTİRDİLER

Polislerin özverili çalışma süreci 2010 yılına ait KOM Dergisi’nde de tüm detaylarıyla yer aldı. Projeler kapsamında ilk olarak okumak isteyip de maddi imkânsızlıktan okuyamayan çocuklar önce tek tek tespit edildi. Bir dershane ile anlaşma yapılarak 500 çocuğun kaydı yapıldı. Eğitim bursu, kırtasiye yardımı, SBS kitapları ve kıyafet yardımı da yapıldı. Öğrencilere KOM binasında İngilizce ve bilgisayar kursu da verildi. OKS sınavına başvuracak parası olmayan öğrencilerin tespiti sağlanarak, Ali Paşa İlkokulu’nda 20 öğrencinin sınav giriş parası yatırıldı. Bu öğrencilerden 17’si sınavı kazandı. Okullarda ihtiyaç sahiplerini tespit eden polisler maddi imkansızlık nedeniyle ameliyat olamayan el ve ayak parmakları doğuştan yapışık Makbule ve Rabia Gülbal kardeşlerin de ameliyat ettirdi.

BİZE PENCERE OLDUNUZ


Gö­nül­lü po­lis­le­rin yar­dım et­ti­ği öğ­ren­ci­ler, ya­pı­lan­la­rı mek­tup­lar­la ifa­de et­ti. İşe öğ­ren­ci­le­rin ken­di an­la­tım­la­rıy­la ‘dar­be­ci­lik ve ca­sus­luk­ta­n’ yar­gı­la­nan po­lis­le­rin fe­da­kâr­lık­la­rı:

Son­gül Yıl­dı­rım: Ders­ha­ne­ye git­mek is­ti­yor­dum ama im­ka­nı­mız yok­tu. Yar­dım­la­rı­nı­zı öm­rü­mün so­nu­na ka­dar unut­ma­ya­ca­ğım. Siz po­lis ol­du­ğu­nuz gi­bi öğ­ren­ci­le­rin de ba­ba­sı­sı­nız.

Di­lan Ün­lü- Es­ra Ak­kuş: Ken­di­mi­zi çok şans­lı his­se­di­yo­ruz. Ka­ran­lık bir oda­ya hap­sol­mak­tan­sa bi­ze pen­ce­re ol­du­nuz.

Ay­şe Yük­sel: Bu eği­tim sa­ye­sin­de iyi bir eği­tim alıp baş­ka ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne yar­dım­cı ola­ca­ğız.

Ber­çem Adı­bel­li: Siz­ler ha­yal­le­ri­mi­zi ger­çek­leş­tir­di­niz.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Polislerle ilgili ilk kez gün yüzene çıkan sır bilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER