Rakamlar, korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Çocuğuna parasızlıktan bakamayan anne ve babalar, yetiştirme yurtlarına başvurdu. İşte o korkunç tablo...

Rakamlar, korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Devletin aile yanında desteklediği çocuk sayısı 2014’te 56 bin 18 iken, 2015’in ilk iki ayında 80 bin 375’e çıktı.

Ço­cu­ğu­na pa­ra­sız­lık­tan ba­ka­ma­yan an­ne ve ba­ba­lar, ye­tiş­tir­me yurt­la­rı­nın ka­pı­sı­nı çal­dı. Ta­le­bin hız­la art­ma­sı Ai­le ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Ba­kan­lı­ğı­’nı ha­re­ke­te ge­çir­di. Yurt­lar­da ka­lan­la­rın sa­yı­sı­nın da art­ma­sı ne­de­niy­le mad­di yar­dım ka­ra­rı alın­dı.

Ba­kan­lık ve­ri­le­ri­ne gö­re, 2014’te dev­let ko­ru­ma­sı al­tı­na alın­ma­dan ai­le ya­nın­da des­tek­le­nen ço­cuk sa­yı­sı 56 bin 18 iken bu sa­yı 2015’in ilk iki ayın­da 80 bin 375’e çık­tı. 2015’in ilk iki ayın­da 24 bin 357 ço­cu­ğun da­ha dev­let ko­ru­ma­sı­na alın­ma­sı için mü­ra­ca­at ya­pıl­dı. Ço­cuk­lar için ay­lık 314-565 li­ra des­tek ve­ril­di­ği kay­de­dil­di.

YURT­LAR­DA 12 BİN ÇO­CUK VAR

Dev­let ko­ru­ma­sın­da ve ev ti­pi ku­rum­lar­da ba­kı­lan ço­cuk sa­yı­sı da art­tı. Ge­çen yıl 12 bin 171 ço­cuk ku­ru­luş ba­kı­mı al­tın­day­ken bu sa­yı 2015 Şu­bat ayın­da 12 bin 500’e ulaş­tı.  

KO­RU­YU­CU Aİ­LE ART­TI

Ko­ru­yu­cu ai­le­ye yer­leş­ti­ri­len ço­cuk 2014’te 4 bin 8 iken bu yı­lın ilk iki ayın­da 4 bin 109 ol­du. Ko­ru­yu­cu ai­le­le­rin ya­nın­da­ki ço­cuk­la­r için ay­lık 407 ile 730 li­ra ara­sın­da öde­me ya­pıl­dı. 13 bin 666 ço­cuk da ev­lat edi­nil­di.




37 kimsesiz çocuk, Donanma Komutanlığı’na ait Gölcük Deniz Üssü’nde konuk edildi. Çocuklar, savaş gemilerini gezip komutanlarla yemek yedi.

Türk do­nan­ma­sı dün kim­se­siz ço­cuklara ka­pı­la­rı­nı aç­tı. Ko­mu­tan­la­rın tek tek il­gilendiği ço­cuk­lar Göl­cük De­niz Ana Üs Ko­mu­tan­lı­ğı­’n­da­ki fır­ka­teyn ve hü­cum­bot­la­rı gez­di.

7-17 yaş ara­sın­da­ki 19’u er­kek ve 18’i kız ço­cu­ğunu TCG Yıl­dı­rım Fir­ka­tey­ni­’n­de, Ku­zey Gö­rev G­rup Ko­mu­ta­nı Tu­ğa­mi­ral De­de ve TCG Yıl­dı­rım Fır­ka­tey­ni­’nin Ko­mu­ta­nı De­niz Kur­may Al­bay Bu­da­nur karşıladı. Ço­cuk­la­ra  yan­gın sön­dür­me tat­bi­ka­tı iz­let­ti­ril­di. Ay­rı­ca ge­mi­nin çe­şit­li bö­lüm­le­ri­ni si­lah sis­tem­le­ri­ni, köp­rü üs­tün­de ko­mu­ta mer­ke­zi­ni, rıh­tım­daki ba­zı hü­cüm­bot­la­rı gez­di. Ço­cuk­lar ko­mu­tan­lar­la bir­lik­te ye­mek ye­di.



<< Önceki Haber Rakamlar, korkunç gerçeği gözler önüne serdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER