Rize'de 'Taksim Gezi Parkı' gerginliği

Rize'de Gezi Parkı'yla ilgili bir açıklama yapmak isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 30 kişilik grupla vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Rize'de 'Taksim Gezi Parkı' gerginliği

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve çeşitli sendikalara üye bir grup Rize'de akşam saatlerinde Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklama yapmak istedi. Gruba vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine grubun dağıldığı sırada karşılıklı yapılan atışmalar bir anda kavgaya dönüştü. Olay yerinde toplanan vatandaşlar göstericilerin üzerine yürüdü ve kovaladı. Polisin zor anlar yaşadığı tartışmalar esnasında çevik kuvvet ekibi son anda vatandaşların önünü keserek eylemcilere ulaşılmasına izin vermedi. Bu sırada göstericiler bir iş hanına sığındı. Eylemcilerin sığındığı iş hanı önünde toplanan vatandaşlar uzun süre çıkmalarını bekledi. Göstericiler aleyhine slogan atan gruba başka insanlar da dahil oldu. 

Binanın önünde toplanan yüzlerce insanın dağılması için Emniyet Müdürü megafonla sürekli anons yaptı. Karşı gruptan bir kişinin pasaj önüne gelmesiyle tansiyon yeniden yükseldi. Kalabalık bir anda yeni gelen eylemciye saldırdı. Kavgayı ayıramayan polis biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Pasaj önünde toplanan kalabalık polisin biber gazı kullanmasıyla uzaklaştırıldı.

Açıklama yapmak isteyenlere tepki gösterenler polisin ve araya giren vatandaşların çabalarıyla sakinleştirildi. Gösteri yapmak amacıyla Rize'ye gelen TGB'li grup polis korumasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Rize'de 'Taksim Gezi Parkı' gerginliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER