Saadet'ten Erdoğan'ın sözlerine göndermeli cevap

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, yurt dışındaki Türk okullarını kapatma girişimlerinin yanlış olduğunu belirterek, bu okulların kapatılmasının Türkiye’nin zararına olduğunu söyledi.

Saadet'ten Erdoğan'ın sözlerine göndermeli cevap

Fethullah Erbaş, “Bu okulların kapatılması çare değil, sen orada bir tane daha açacaksan git aç, önünü kapatan yok. Bu kadar sene geçmiş hiçbir tane açmamışsın, bugün bunları kapatın ben koyacağım diyorsun, emin olun devlet eliyle bunlar orada yürümez.” dedi.

Halkla kucaklaşma programı için Adana’ya gelen Fethullah Erbaş, gündemi değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Etiyopya’da Türk okullarının kapatılması, yerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni okullar açacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Erbaş, “Kapatacaklarına bir tane de kendileri açsınlar. O daha güzel olur. Bunların okullarının kapatılması çare değil, sen orada bir tane daha açacaksan git aç, önünü kapatan yok. Bu kadar sene geçmiş hiçbir tane açmamışsın, bugün bunları kapatın ben koyacağım, emin olun devlet eliyle bunlar orada yürümez.” diye konuştu. 

Bir Müslümanın bir topluluğa olan adavetinin onu adaletsizlikten ayırmaması gerektiğinin altını çizen Erbaş, “Kendileri 10 sene bu insanlarla çalışmışlar, bu insanlar iyidir kötüdür onun tartışmasını yapmıyorum, vatan hainidir değildir onun tartışmasını da yapmıyorum. Ama gidip orada öyle bir imkân bulup da orada okuyan insanların günahı ne, orada şu ana kadar okullar kurulmuş, o okullardan mezun olmuş, gelmiş Türkiye’de okumuş bu insanların günahı ne? Bunları adaletsizliğe, yani bir paralel yapı diye vasıflandırdığı bir şeyden dolayı oraya giren herkesi birden bire fişlemenin adaletsiz olduğunu, yani bir kavme veya bir topluluğa olan adavetiniz, kininiz sizi adaletten ayırmaması lazım. Adil olmak lazım, onun için bunlar haklı da olsalar, bu içimizdeki adalet duygusunu zedeliyor.” ifadelerini kullandı. 

Erbaş, bazı AKP'li milletvekillerinin bakanların Yüce Divan oylamasında kabul oyu veren AKP’li milletvekillerine hain demeleri konusunda ise “Biz milletvekillerini halk olarak, bize hizmet etsinler diye seçiyoruz. Yoksa iktidarın jandarmalarının kontrolünde olsunlar diye seçmiyoruz. Biz kınıyoruz bu şekildeki lafları. Milletin iradesi, milletvekili kullandığında göre, millet iradesini kullanan vekilin hür, bağımsız olması lazım.” şeklinde konuştu.

Cihan
<< Önceki Haber Saadet'ten Erdoğan'ın sözlerine göndermeli cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER