Sabah Gazetesi'nin kaynak gösterdiği isim şok etti

Havuz medyası, bu kez de Suriye'deki sarin gazı saldırısının arkasında AK Parti'nin olduğunu iddia eden emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün yalanlarına sarıldı.

Sabah Gazetesi'nin kaynak gösterdiği isim şok etti

Yalanlarıyla havuz medyasının amiral gemisi haline gelen Sabah gazetesi, bu kez de Suriye'deki sarin gazı saldırısının arkasında AK Parti'nin olduğunu iddia eden emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün yalanlarına sarıldı. Gazete, tutarsız ifadeleriyle dikkat çeken Ertürk'ün, harp okulu öğrencilerine cemaatin kumpas kurduğu iftirasını manşetine taşıdı.

2010 yılında istifa eden Deniz Harp Okulu Komutanı emekli Tuğamiral Türker Ertürk, 20 Eylül 2013'te Türkiye jetlerinin Suriye helikopterinin düşürülmesi sonrasında 'Füze güvenliğimizi ve çıkarlarımızı vurmuştur' başlıklı bir yazı yazmış ve helikopterin haksız yere düşürüldüğünü savunmuştu.  

Helikopterin düşürülme nedeni 4 maddeyle sıralayan Ertürk, bunlardan birinin de Suriye'de yapılan kimyasal silah saldırısında kullanılan sarin gazındaki AK Parti suçunun kapatma girişimlerimi olduğunu yazmıştı.

400 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın 21 Ağustos'undaki yapılan ve yaklaşık 400 insanın hayatını kaybettiği sarin gazı saldırısının arkasında AK Parti'nin olduğunu şu ifadeleriyle savunmuştu: " 21 Ağustos 2013'te, Şam yakınlarında bulunan Doğu Guta'da üçte biri çocuk olmak üzere yaklaşık bin 400 insanın yaşamını kaybettiği kimyasal silah saldırısında kullanılan sarin gazının izleri AKP yönetiminde Türkiye'yi göstermektedir. Helikopterin düşürülmesi bu suçu kapatma girişimidir."


O ZAMAN 'SUÇLU', ŞİMDİ 'SAHİP ÇIKALIM'

Türker Ertük, Suriye'ye ait bir helikopterin Türk savaş uçakları tarafından düşürülmesi sonrasında yazdığı yazısında, Ertürk, helikopterin düşürülme emrinin de Erdoğan tarafından verildiğini yazmıştı. Bugün Sabah'a yaptığı açıklamada ise -kendi ifadesiyle- 'emperyalizm'in defterini dürmek istediği' Başbakan'a sahip çıkılması gerektiğini söylüyor. İddiasına göre AK Parti kısmen dönüştürülerek başka bir isimle yola devam edilecek.Zaman

MİHRAÇ URAL İLE AYNI KAREDE

Sabah Gazetesi'nin camiayı karalamak için kaynak gösterdiği  emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün  Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Mihraç Ural ile birlikte çekildiği fotoğrafı sosyal medyada yayınlandı.






<< Önceki Haber Sabah Gazetesi'nin kaynak gösterdiği isim şok etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER