Sabah yine baltayı taşa vurdu!

Yalan ve kara propaganda da sınır tanımayan Sabah Gazetesi yine suç üstü yakalandı.

Sabah yine baltayı taşa vurdu!

Sabah, bugün manşetten verdiği 'Paralelcilerin'in 1 Mayıs tuzağı' haberinde mesnetsiz iddialarda bulundu. Hizmet Hareketi'nin çözüm sürecini hedef almak için Şırnak ve Diyarbakır gibi illerde 1 Mayıs kutlamalarına provokatörler sızdıracağı iftirasını attı.

Bugün Gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan dün, Sabah'ın bu mesnetsiz iddiaları deşifre eden yazı kaleme almıştı. Arslan, terör Örgütü PKK üzerinden Camiaya kurulan kirli kumpası Genelkurmay'ın istihbarat raporuna yansıyan bilgilerle ortaya çıkarmıştı. Bugün yazarı, masa başında üretilen haberlerle 'Cemaatin, hükümete karşı PKK ile iş birliği halinde' gösterileceğini yazmıştı. "PKK yaptığı silahlı ve bombalı eylemleri üstlenmeyecek. Eylemlerin, 'süreci bozmak maksadıyla Cemaat tarafından yapıldığı' kamuoyuna yansıtılacak." ifadeleri yer vermişti.

Zaman'ın haberine göre; Arslan, Genelkurmay Başkanlığı'nın aldığı istihbarata göre Cemaat'e yönelik medya operasyonunun şu şekilde deşifre etmişti: “Bazı Cemaat mensuplarının Kuzey Irak'a giderek Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin gibi tanınmış örgüt mensuplarıyla konuştuğu yönündeki haberler dolaşıma sokulacak. Cemaat mensuplarının PKK'ya, AKP'nin yerel seçimlerde başarısız olması ve erken genel seçime zorlanması için destek olmaları karşılığında yeni kurulacak hükümetin PKK'yı meşrulaştıracağı teklifinde bulunduğu yayılacak. Kamuoyunda bu haberler dolaşımda olduğu ve doğruluğunun sürekli tartışıldığı bir süreçte görüşme gerçekleştirildiği PKK'nın üst yönetimince doğrulanacak.”

Sabah'ın mesnetsiz iddiaları Adem Yavuz Arslan'ın dünkü yazısında yer alan bilgileri doğrular nitelikte. Havuz medyasında başı çeken Sabah, bugünkü manşeti ile adeta suç üstü yakalandı.
<< Önceki Haber Sabah yine baltayı taşa vurdu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER