Sabah'a çifte yalanlama

İlhan İşbilen ve Mehmet Ali Şengül'ün avukatından Sabah'a çifte yalanlama geldi.

Sabah'a çifte yalanlama

Hükümet yandaşı Sabah Gazetesi dün  skandal bir iftira habere daha imza attı. Gazete, manşetten verdiği, “İşte Parelel'in Komuta Konseyi” başlıklı kurgu haberinde, Hizmet Hareketi'ne yönelik yapılması planlanan soruşturma için sahte delil üretme amacına matuf iftiralarını sıraladı.

Haberde, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yıllardır talebesi ve arkadaşı olan kişiler ve hareketin belli kurumlarında görev yapan isimler bir örgüt gibi gösterilerek algı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak skandal haberde somut bilgilerden ziyade muhabirin hayal gücü çalıştırıldı. İftira ve mesnetsiz ithamlarla dolu habere, İzmir Bağımsız milletvekilliği İlhan İşbilen ve Mehmet Ali Şengül'ün Avukatı Mustafa Başaran bugün sert tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Başaran, “Mesleğinin sosyal önemini kavramış, sorumlu ve objektif her gazeteci; masa başında ve kulaktan dolma bilgilerle değil, gerçekleri araştırıp ondan sonra haber yapmakla yükümlüdür” dedi. Başaran, “Bu tip iddiaların her zaman müvekkillerim tarafından kesin bir dille reddedilirken, bu iftiraların ısrarla ve mesnetsiz olarak tekrar dile getirilmesi hukuk, mantık ve ahlakla açıklanamaz” ifadelerini kullandı. Avukat Mustafa Başaran, “Bu haber  tamamen müvekkillerimin  ve değer verdiği toplulukta bulunan diğer insanların kişilik haklarını zedeleyici nitelikte olup, tamamen gerçekdışıdır. Söz konusu iftira ve hakaretlerle  ilgili olarak gerekli yasal başvuruların yapıldığı hususu da kamuoyuna saygı ile duyurulur. “açıklamasında bulundu. Başaran,  söz konusu yalan haberler için Sabah gazetesine iki ayrı tekzip metni gönderdiklerini sözlerine ekledi.

SÖZ KONUSU İDDİALAR İFTİRADIR

Avukat Mustafa Başaran müvekkili İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen ile ilgili Sabah Gazetesinde dün yer alan habere ilişkin, şu açıklamayı yaptı: “Müvekkilim İlhan İşbilen'in Fethullah Gülen'in Başyüceler Şürası'nda yer aldığı ve cemaatin yöneticilerinden olduğu iddia edilmiştir. Ancak söz konusu iddialar tamamen iftira olup müvekkilim İlhan İşbilenl'in cemaatin yöneticisi olarak hedef gösterildiği, adeta gizli bir gündeminin olduğu ve bunun için görüşmeler ve toplantılar yapıldığı algısının kamuoyunda oluşturulmaya çalışılması, hatta masonik bir yapılanmadan bahsedilerek cezai bakımdan suç işlemiş izlenimi verilerek hakaret ve iftira edilmesi, son zamanlarda yaşanan cemaat-iktidar ile ilgili gündemdeki gelişmelerle bağlantılı olarak kamuoyunun da yakından takip ettiği bir olayda bir nevi ateşi biraz daha alevlendirmekten öteye gitmeyecektir. “

Başaran, Müvekkil İlhan İşbilen'in birçok kamu kurumunda çalıştıktan sonra sanayici ve işadamı kimliği ile de ülkesine hizmet ettiğini hatırlatarak, “Birçok alandaki bilgi ve deneyimini kanıtlamış olan müvekkil yönetici kimliğinin yanı sıra her şeyden önce ülkemizde saygın bir kişi olmakla beraber milleti temsil görevi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde İzmir Bağımsız milletvekilliği görevini de hakkı ile ifa etmektedir.” dedi.

HABERLER İSPATTAN YOKSUN, TAMAMEN ASILSIZ MESNETSİZDİR İDDİALARDIR

Avukat Mustafa Başaran, haberde ismi geçen Hocaefendinin arkadaşı Mehmet Ali Şengül ile ilgili olarak ise, müvekkilinin hayatını Kur'an ve iman hizmetine, kitap yazarlığına adadığını dikkat çekerek, “Müvekkilimiz hayatının son 17 yılını yurtdışında geçirmiş ve halende yurtdışında bulunmaktadır. Müvekkilim Mehmet Ali Şengül'ün kitaplarını okuma fırsatı olan herkeste bu doğrultuda beyanlarda bulunmuşlardır. Aksi kanaatte olan yani Müvekkilim Mehmet Ali Şengül'ün bir cemaatin yöneticisi olduğuna ilişkin yapılan haberler ispattan yoksun, tamamen asılsız ve mesnetsiz iddialardır.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Sabah'a çifte yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER