Sabancı suikastında 18 yıl sonra bomba gelişme!

Atina’da önceki gün bir apartmana düzenlenen baskında ele geçirilen dört kişiden ikisinin, Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol ve Dursun Karataş’ın ölümünün ardından DHKP-C’nin lideri sayılan Hüseyin Fevzi Tekin olduğu öğrenildi.

Sabancı suikastında 18 yıl sonra bomba gelişme!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da DHKP-C üyelerine düzenlenen operasyonda aralarında 1996’da suikasta kurban giden Özdemir Sabancı’nın katillerinden İsmail Akkol ve DHKP-C lideri Hüseyin Fevzi Tekin’in de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.  

 Atina’nın Gizi semtinde düzenlenen operasyonda 18 yıldır kırmızı bültenle aranan Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal’la birlikte Sabancı Suikastı'nı gerçekleştiren isim olan İsmail Akkol tutuklandı. Baskında ayrıca DHKP-C’nin lideri olan Hüseyin Fevzi Tekin ve geçtiğimiz yıl Mart ayında AK Parti Genel Merkezi'ne Lav silahlı saldırının zanlısı Murat Korkut ile ismi açıklanmayan bir kadın da tutuklandı.

 İsa kod adlı İsmail Akkol’un bir çatı katında yaşadığı ve Mehmet isimli sahte kimlik çıkardığı ifade edilirken Akkol’un Yunanistan’da son dönemde yaşanan baskılar sonrası ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi. Ele geçirilen isimlerden Hüseyin Fevzi Tekin’in ise 2008 yılında ölen Dursun Karataş’tan sonra örgütte lider konuma gelen isimlerden biri olarak anılıyor. Tekin 1999 yılında Fatih’te yaşanan bombalı eylemler sonrası tutuklanmış ölüm orucundan sonraysa şartlı tahliye olarak kayıplara karışmıştı. Tekin’in ayrıca Yunanistan üzerinden örgütü yönettiği de ifade edildi.

9 Ocak 1996’da DHKP/C militanları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından düzenlenen suikastta Özdemir Sabancı’nın yanı sıra Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe de hayatını kaybetmişti.


Komşuda operasyon, kilit isim yakalandı!
Yunan polisinin pazartesi günü Atina’daki Gizi semtindeki Genadiu Sokağı 43 numaralı apartmanın bir dairesine düzenlenen baskında yakalanan 4 DHKP-C üyesinden 3’ünün Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol (42), Dursun Karataş’ın ölümünden sonra örgütün lideri sayılan Hüseyin Fevzi Tekin (49) ve geçen yıl Ak Parti genel merkezine düzenlenen saldırıda adı geçen Murat Korkut (32) olduğu öğrenildi.

25, 33 ve 41 yaşındaki üç Türk vatandaşının daha tutuklandığı operasyonda 1 adet kalaşnikof tüfek ve 3 şarjör, 1 adet UZİ tipi ve 1 adet Scorpion tipi silah. 1 adet Browning tipi tabanca, 1 adet 7.65 mm’lik tabanca, 1 adet CZ tipi tabanca, 1 adet susturucu, 2 adet F1 tipi el bombası, 6.35 kilo jelatin dinamit, çok sayıda mermi, 3 adet bilgisayar, Atina, Dedeğaç ve Türkiye haritaları, DHKP-C bereleri ve örgütün bazı fotoğrafları ele geçirildi.
<< Önceki Haber Sabancı suikastında 18 yıl sonra bomba gelişme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER