Sahur operasyonunda son dakika gelişmesi: 8 polis serbest

Yolsuzluk ve terörle mücadele eden polisleri hedef alan sahur operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve savcılığı sevk edilen 22 emniyet mensubundan 8’i serbest bırakıldı.

Sahur operasyonunda son dakika gelişmesi: 8 polis serbest

14 polis tutuklanmaları talebiyle 1 nolu sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Tutuklama taleplerini  Hâkim Bekir Altun, değerlendirecek. Hükümete yakın medyada 17 Aralık sürecinde Altun, için ‘Kahraman hakim’ haberleri yapılmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 14.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine getirilen 22 polis operasyon savcısı Okan Özsoy ile birlikte savcılar Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından saat 16’00 da sorgulanmaya başlandı. 7. katta yapılan ifade alma işlemi sahur saatinde de devam etti. Yaklaşık 13 saat süren ifade işleminin ardından sabah 05.10 sularında operasyon savcısı Okan Özsoy, 8 polisi serbest bırakırken, 14 polisi de tutuklanmaları istemiyle Hakim Bekir Altun’un görev yaptığı 1 nolu sulh ceza hakimliğine sevk etti. Serbest bırakılan polisler adliye önünde yakınları tarafından karşılandı. Serbest kalan emniyet amiri Hüseyin Nohut adliye çıkışında“Teröristle müzakere, polisle mücadele yeni Türkiye’nin ileri demokrasisi bu” ifadelerini kullandı. Polisler yakınlarının alkışları eşiğinde adliyeden ayrıldı.

 Bu sırada bir polis yakını “Terörist avcısısınız, terörist avcısı bunlar, casus avcısı bunlar. Helal olsun size, casus avcısı bunlar, gerçek casuslar görsün bunları. Bu yiğitlerden korkun titreyin hepiniz. Bu yiğitler sizi tüketecek” diye bağırdı.  Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen polisler 6. Katta yer alan sulh ceza hakimliğine götürüldü.
<< Önceki Haber Sahur operasyonunda son dakika gelişmesi: 8 polis serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER