Sahur operasyonunda yapılan hukuksuzluklara soruşturma!

Polise yönelik sahur operasyonunda yaşanan hukuksuzluklara ilişkin soruşturma başlatıldı. Yurt Atayün ve Kürşat Durmuş ifade vermek için adliyede...

Sahur operasyonunda yapılan hukuksuzluklara soruşturma!

İstanbul’da polise yönelik sahur operasyonundaki hukuksuzluklara ilişkin soruşturma başlatıldı. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve Emniyet Amiri Kürşat Durmuş, bu kapsamda müşteki olarak adliyeye ifade vermeye getirildi.

22 Temmuz’da İstanbul’da polise sahur saatinde yapılan operasyon sürecinde yaşanan hukuksuzluklara ilişkin suç duyurusunda bulunulmuştu. Polisler, hukuksuz bir şekilde 8 gün gözaltında tutulduklarını anlatmıştı. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve Emniyet Amiri Kürşat Durmuş, tutuklu bulundukları Metris Cezaevi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Atayün, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve diğer emniyet yetkilileri hakkında şikayetçi oldu. 

Yurt Atayün, kendisinin emniyette psikolojik baskıya maruz kaldığını, numaralı gözlüklerinin kendisine verilmediğini anlatmıştı. 4 günlük yasal gözaltı süresi dolunca polislerin eşyaları kendilerine iade edilmişti. Emniyet mensupları adliyeden çıkmak istemiş ancak görevli polisler tarafından adliye içinde çembere alınmıştı. Hukukçular burada ‘hürriyetti tahdit’ suçunun işlendiğini vurgulamıştı. Polislerde avukatları aracılığıyla yaşanan bu hukuksuzlukları yargıya taşımış İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve diğer sıralı amirlerden şikayetçi olmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu kapsamda ifadeleri almaya başladı. 

Cezaevinden getirilen Yurt Atayün ve Emniyet amiri Kürşat Durmuş maruz kaldıkları hukuksuzluklarla ilgili mağdur sıfatıyla ifade verdiler ve kanunlara aykırı uygulamalara imza atan sorumluların cezalandırılmalarını istediler. 

CİHAN

<< Önceki Haber Sahur operasyonunda yapılan hukuksuzluklara soruşturma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER