Şanlıurfa Emniyeti'nde skandal uygulama mı yapılıyor?

Daha önce terör, kaçakçılık ve istihbarat gibi kritik birimlerde çalışan uzman personelin resmi elbise giydirilerek ve isimleri deşifre edilerek terör örgütlerinin hedefi haline getirildiği iddia edildi.

Şanlıurfa Emniyeti'nde skandal uygulama mı yapılıyor?

17 Aralık sonrası polislere yönelik hukuksuzlukların ardı arkası kesilmiyor. Hukukun askıya alındığı bu günlerde bir hukuksuzluk haberi de Şanlıurfa'dan geldi. Yıllarını terör ve kaçakçılıkla mücadele ile istihbarata veren başarılı personelin 'paralel' safsatasıyla şubeden atılıp karakollara, trafik ve koruma şubeye gönderildiği iddia edildi.

POLİSLER TERÖR ÖRGÜTLERİ VE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİN HEDEFİ HALİNE GETİRİLİYOR İDDİASI


Aktif Haberin haberine göre, böylece yıllardan beri bu kritik şubelerde çalışarak terör ve organize grupların çökertilmesinde büyük başarı sağlayan uzman personel, iddiaya göre resmi elbise giydirilerek terör ve organize suç örgütlerin hedefi haline getirildi.

TERÖR VE KOM POLİSLERİNE YAYA DEVRİYE GÖREVİ

Elde edilen bilgilere göre şubeden çıkarılan personellere yapılan baskı ve zulüm bununla da sınırlı kalmadı. Kanuni hakkını kullanıp dava açıp, kazanan polisler şubelerine alınmayarak şube dışında ilgisiz konularda görevlendirildiği iddia edildi.

Son skandal olayın ise Şanlıurfa İstihbarat Şubesinde yaşandığı ortaya çıktı. Mahkeme kararıyla şubeye dönen polislerin kantinde bile oturmasına izin verilmediği, öte yandan mahkeme kararına rağmen tayin edilen polislerin ilişik kesmek içn gittikleri istihbarat şubesinden tartaklanarak, yaka paça dışarı atıldığı iddia edildi.

Bu olay sonrası konuyu adli boyuta taşıyan polislerin önce tehdit edildiği, sonra da bu polisleri darp edip hakarette bulunan polislerin tuttuğu tutanakla görevden uzaklaştırıldığı ve polislerin silah ve kimliklerine el konulduğu ileri sürüldü. Ayrıca iddialara göre polislere kasıtlı olarak il dışına çıkma yasağı da getirildiği söyleniyor.

POLİSLERİN BAYRAMA GİTMESİNE ENGEL OLUNDU

Arefa günü yapılan bu uygulama ile birçok polis bayramı aileleriyle birlikte geçirmesi engellendiği dile getiriliyor.

ŞÜPHELİ ŞAHISLAR KORUNUYOR, DARPÇI POLİSLER GÖREVDE İDDİASI

Aktif Haber'de yer alan iddiaya göre, Cumhuriyet Savcılığı, başlattığı soruşturmada mahkeme kararıyla görevlerine iade edilen polislere, hakaret ve darp eden şahısların şüpheli sıfatıyla ifadelerini aldığı belirtiliyor. Darp edilen ve hakaret uğrayan polislerin açığa alındığı, hakaret ve darp edenlerin ise hala görevlerinde olduğu ileri sürüldü.

KASITLI OLARAK İSİMLER DEŞİFRE EDİLİYOR

Öta yandan hakarete uğrayan ve darp edilen polislerin kimliklerinin basına sızdırıldığı ve terör örgütlerinin hedefi haline getirildiği konuşuluyor. Terör örgütleri ve IŞİD'İn kol gezdiği Urfa'da terör, KOM ve İstihbarat gibi kritik birimlerde görev yapan başarılı polislerin silahsız bırakılması akıllara son iki ayda Diyarbakır ve Bingöl'de şehit edilen polisleri getirdi.

Uzmanlar terör örgütü PKK'nın şehirleri yakıp yıktığı, talan ettiği, yağmaladığı bugünlerde bu polislerin silahları alınarak ve isimleri deşifre edilerek hedef haline getirilmelerinin büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğunu belirtiyor.AKTİFHABER
<< Önceki Haber Şanlıurfa Emniyeti'nde skandal uygulama mı yapılıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER