Şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu, hayatını kaybetti!

'Sev kardeşim'', ''Hayat bayram olsa'' gibi şarkılarla tanınan şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu (61), hayatını kaybetti.

Şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu, hayatını kaybetti!

'Sev kardeşim'', ''Hayat bayram olsa'' gibi  şarkılarla tanınan şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu (61), hayatını kaybetti.

         Yüzbaşıoğlu'nun kardeşi Halil İbrahim Ekiz,  yaptığı  açıklamada, ablası ile 16 yıldır birlikte yaşadıklarını belirterek, ''Ablamın  nefes darlığı gibi uzun süredir çeşitli rahatsızlıkları bulunuyordu. Çok sigara  içiyordu. Büyük üzüntü yaşıyoruz'' dedi.

         Yüzbaşıoğlu'nun, yarın Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde öğle vakti  kılınacak cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'nda defnedileceği  belirtildi.

         Bu arada modacı Barbaros Şansal, sanatçının öldüğünü, ilk olarak  ''twitter'' hesabından duyurdu. Komşusu olan Şenay Yüzbaşıoğlu'nun ölümünden  büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Barbaros Şansal, ''Bir dönemin değerlerini bir  bir kaybediyoruz. Çok üzgünüm'' mesajını paylaştı.
         Şarkıcı Harun Kolçak ise ilk müzik çalışmalarına Şenay ve eşi Şerif  Yüzbaşıoğlu ile başladığını dile getirerek, ''Şenay ve eşi Şerif Beyle uzun  teşriki mesaimiz olmuştu. Tam o günlerde Şerif Beyi kaybetmiştik. Çalışmalarımız  yarım kalmıştı. Büyük üzüntü yaşıyorum'' dedi.

         Türk pop müzik şarkıcısı ve şarkı sözü yazarı Şenay Yüzbaşıoğlu, 1951  yılında doğdu. Müziğe 1969 yılında başlayan sanatçı, Şerif Yüzbaşıoğlu, Salim  Ağırbaş, Atilla Özdemiroğlu, Selçuk Başar, Uğur Başar, Garo Mafyan, Asım  Erken'den kurulu İstanbul Gelişim Orkestrası'nın İlhan Kayral ile birlikte iki  solistinden biri olmuştu. Sanatçı, daha sonra Şerif Yüzbaşıoğlu ile hayatını  birleştirmişti.

         Merhum sanatçı, 70'li yıllarda pek çok hit olmuş şarkıya imza atmış,  seslendirdiği şarkılar, dönemin pek çok filminde de kullanılmıştı. Şarkıcı, eşi  Şerif Yüzbaşıoğlu'nun 1981 yılındaki vefatının ardından, müzik yaşamını  bitirmişti.
         
<< Önceki Haber Şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu, hayatını kaybetti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER