Satış yapamayan esnaf da 'paralel' hezeyanına bağladı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde işlerinin kötüye gitmesini paralel yaftasına bağlayan bir kırtasiyeci, öğretmenleri Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) 'paralel öğretmenler taraf tutuyor' diye şikâyet etti.

Satış yapamayan esnaf da 'paralel' hezeyanına bağladı

Afşin ilçesinde bir kırtasiyecinin, yeterli satış yapamayınca bazı öğretmenler ve esnaf hakkında BİMER’e şikayette bulunduğu öğrenildi. 736066 başvuru sayısı ile BİMER'e şikayette bulunan esnaf, adını verdiği 2 okuldaki öğrencilere ihtiyaç listesi veren öğretmenleri ve bazı esnafı 'paralel yapı elemanı' diye niteledi ve gereğinin yapılmasını istedi. Şikayetçi esnaf, öğretmenlerin 1. sınıf ve anaokulu öğrencilerinden ihtiyaç listesindeki malzemeleri marka olarak istediklerini ve belli bazı kırtasiyelerden alışveriş yapıldığını öne sürdü. 

Şikayet edilen okullardaki öğretmenler ise her dönem bu sıkıntı ile karşılaştıklarını belirtti. Öğretmenler, kalitesiz malzemelerin yarı yılda deforme olmasından dolayı kaliteli ürünü tercih ettiklerini söyledi. Her dönem mutlaka bazı esnaf tarafından şikayet edildiklerini ifade eden eğitimciler, bu yılın modasının ise paralel yaftası olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan BİMER'e şikayet ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından herhangi bir soruşturma açılmadığı öğrenildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Satış yapamayan esnaf da 'paralel' hezeyanına bağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER