Savaş makineleri göreve hazır

Savunma Sanayiinde yerli üretim Altay tankı ve milli piyade tüfeği önümüzdeki yıl seri üretilmeye başlanacak.

İlk yerli Tank Altay test sürüşü ve görsel şovu

Savunma sanayi yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar,  bir televizyon kanalında yürütülen milli projelerle ilgili son durumu anlattı.  Son dönemde Çin’le Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi anlaşmasına gelen tepkileri değerlendiren Bayar, ‘NATO üyesi bir ülke olarak elbette attığımız adımlarda hassasiyetleri göz önünde bulunduruyoruz. Bilgi güvenliği ve sistem entegrasyonları konularındaki sorumluluklarını yerine getiren bir ülkeyiz çalışmalarımız titizlikle devam ediyor’ dedi.

YERLİ HELİKOPTER ATAK’TA SONA YAKLAŞILDI
Yapılan projelerin göstermelik olmadığını vurgulayan Bayar, yerli helikopter ATAK projesinde artık haftalarla ifade edilecek bir noktaya gelindiğini belirtti. Sistem kullanıma alındıktan sonra da gelişmeye ve mükemmelleşmeye devam edecektir diyen Savunma Sanayii Müsteşarı, HÜR-KUŞ eğitim uçaklarının da silah ve mühimmat taşıyabilecek kapasiteye geldiğini ileriki dönemde farklı alanlarda da kullanıma sunulabileceğini ifade etti.
ALTAY TANKI TAMAMLANMA AŞAMASINDA Türk Ordusu için kara savunmasının son derece önem arz ettiğini söyleyen Müsteşar Bayar, Altay Tankı projesinin yakın zamanda tamamlanmasıyla TSK’nın onayına sunulacağını ve seri üretime geçilmesi için çalışmaların başlatılacağını bildirdi. Bu arada yabancı ülkelerden lisans  alınmadan teknik destek ile üretilecek tankın yerli motoru ileriki dönemde Altay Tankı’nda kullanılacak.
G-3 GİDİYOR, YERLİ PİYADE TÜFEKLERİ SERİ ÜRETİME BAŞLIYOR Açıklamalara göre ayrıca, Türk ordusunda uzun yıllardır kullanılan G3 tüfekler yakın zamanda yerini dünya standartlarında son teknoloji yerli üretim piyade tüfeklerine bırakacak. Seri üretim öncesi 200 adetlik pilot üretim şu anda yapılıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren yerli piyade tüfekleri TSK’nın kullanımına sunulacak.
<< Önceki Haber Savaş makineleri göreve hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER