Savcı Kayasu, son yolculuğuna uğurlandı

12 Eylül darbesi için iddianame hazırlayan eski Savcı Sacit Kayasu için cenaze töreni düzenlendi...

Savcı Kayasu, son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden 12 Eylül darbesi için iddianame hazırlayan eski Savcı Sacit Kayasu için cenaze töreni düzenlendi. Kayasu'nun cenazesi, Üsküdar Şakirin Camii’nde öğle vakti kılınan namazın ardından göz yaşları arasında Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bir yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Kayasu, dört gündür yoğun bakımdaydı. Kayasu, önceki gün İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Kayasu, 12 Eylül darbesinden dolayı Kenan Evren’in yargılanması için 2000 yılında hazırladığı iddianame yüzünden 3 yıl açığa alınmış, 2003’te HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti. Bunun üzerine AİHM'e başvurarak davayı kazanan Kayasu, HSYK tarafından 2011'de göreve iade edilmiş ancak emekli olması sebebiyle mesleğe iade talebini reddettmişti. 

Kayasu için bugün Üsküdar Şakirin Camii’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Kayasu’nun cenaze törenine siyasetçi Ufuk Uras, meslektaşları, ailesi ve sevenleri katıldı. Cenaze namazının kılınması ve helallik alınmasının ardından Kayasu’nun cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Kayasu, son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER