Seçim öncesi ortalığı karıştıracak vahim iddia

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinde her türlü hileye başvurabileceğini öne sürerek, İzmir'de bastırılan 30 bin sahte oy pusulasının Antalya'ya gönderildiğini iddia etti

Seçim öncesi ortalığı karıştıracak vahim iddia

Kök, bunlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve emniyeti bilgilendirdiklerini söyledi.

Devrim Kök, 30 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti tarafından yapılabileceğini iddia ettiği hileler hakkında bilgi vermek ve gerilimi yükselten rakiplerini sağduyuya davet etmek için basın toplantısı düzenledi. 30 Mart yerel yönetimler seçimlerinin yerel idarecilerin seçileceği bir yarış olmaktan çıkarak, "Ülkenin geleceği hakkında kaygı duyanların ve emeğiyle, alın teriyle çalışan insanların mı, yoksa bakan çocuklarının mı kazanacağı?" bir seçim haline getirildiğini ileri sürdü. Kök, şunları söyledi: "10 yılı aşkın süredir ülkeyi yöneten siyasi irade maalesef bizi biz yapan değerleri erozyona uğratmıştır. Birliğimiz, beraberliğimiz tehdit altındadır. Ayrışmadan taban bulma arayışı içinde olan bir Başbakan var maalesef. Gerilimli girilen bir 30 Mart seçimlerinin arifesindeyiz. AKP'nin İstanbul ve Ankara'yı, ardından da iktidarı kaybetme endişesi içinde seçimi ne pahasına olursa olsun alalım mantığı ülkeyi seçimler arifesinde gerilimin eşiğine getirmiştir."

Devrim Kök, 30 Mart yerel seçimlerine yönelik bugüne kadar dile getirilen iddialarla ilgili şu hatırlatmada bulundu: "Bu nedenle ilk önce olmayan adresler oluşturup, olmayan seçmenler oluşturulduğu görülmeye başlandı. Sonrasında 52 milyon seçmen varken, bunun neredeyse üç katı oy pusulası bastırıldığı duyuldu. Bazı AKP teşkilatlarınca transferleri yapıldığı haberleri gözümüze çarpmaya baladı. Seçim sandıklarında kullanılacak mühürlerden bazılarını kaybolduğu haberlerini aldık. Seçim öncesi suikast ve suikastlar olabileceğine dair iddialarla bulunuldu. Biliyorsunuz bunu AKP Ankara Büyükşehir adayı Melih Gökçek yaptı. Sandık başlarında kan akıtmayla komutlu eli silahlı 100 adamın Ankara'ya gönderildiği bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Sonrasında Mansur Yavaş'a 50 kişilik bir grup Ankara'da saldırdı. Bunların hepsini biz seçim havasına girdiğimiz, seçimin arifesinde olduğumuz bir dönemde seçimi kaybediyor olmanın paniğiyle, endişesiyle yapıldığı düşünüyoruz."

30 BİN SAHTE OY PUSULASI İDDİASI

İddiaların bunlarla sınırlı olmadığını, Antalya'da Döşemealtın'da ilçe başkanları Haluk Yalçın'ın savcılığa intikal ettirdiği bir olay yaşandığını anlatan Kök, "İlçe başkanımız İzmir'den basılıp, Antalya Döşemealtı'na, Kemer ve Kumluca'ya taşındığı bilgisini edindiği 30 bin sahte oy pusulası konusunda adalete ve emniyete bilgi verdi. Ben bunları endişe verici buluyorum." dedi. Daha önce de Antalya'daki bir matbaada buna benzer bir durum yaşandığını aktaran Kök, "Biz duyurmakla yükümlüyüz. Gerekli, ilgili makamlara duyuracağız, onlar da gerekli önlemlerini alacaklar. Duyduğumuz zaman nerede olduğunu da söylüyoruz." ifadesini kullandı. Kök, Döşemealtı ilçe başkanlarının elinde somut veriler olduğu için adli mercilere müracaat ettiğinin altını çizdi.

"SANDIKLARIN ÜSTÜNE OTURUN"

Seçimlerle ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Devrim Kök, hile iddialarıyla ilgili şöyle konuştu: "Sandık başlarında asla oylarımızı çaldırmayacağız. Genel Başkanımızın söylediği gibi biz de burada arkadaşlarımıza talimat veriyoruz, 'Işıklar kesilirse sandıkların üzerine oturun' diyoruz." Bunun şaka gibi algılandığını, ancak kendilerinin ciddi olduğunu ifade eden Kök, "Bu tür önlemleri her siyasi parti alır. Bizim de hukukçu arkadaşlarımızdan kurulu bir komitemiz var. Yüzde yüzünü engellemenin mümkün değil ama engellemek adına ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sandık görevlilerine eğitim verdik. Şimdi her sandığın başında en az 5 kişi var. Her sandığa mümkün olduğunca hukukçular veriyoruz. Çok ciddi hazırlanıyoruz." dedi.

AK PARTİLİ TÜREL'İN MECLİS ÜYESİ ADAYININ EVİNİ BASTIRDIĞI İDDİASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Menderes Türel'in, Facebook sayfasında kendiyle ilgili paylaşımda bulunan CHP'nin Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Eren Kurt'u evine polis gönderterek gözaltına aldırdığını ileri süren Kök, dile getirdiği iddiayla ilgili şöyle konuştu: "Gece yarısı bir genel başkan yardımcısı, bir büyükşehir belediye başkan adayının talimatıyla evinin basılıp polis eşliğinde götürülmesi gerçekten vicdani bir olay değil. Facebook'ta paylaşılanlar Menderes Türel'le ilgili iddialar. Çıkarsınız o iddialara evet veya hayır dersiniz. Değilse, o iddialar karşısında somut delillerinizi gösterirsiniz. Siyaset böyle bir şey. Herkes herkes hakkında bildiğini söyleyebilir. Şeffaf olmuyorsanız siyasetçi olma şansınız yok zaten."

AK PARTİLİ BAŞKANA ÇAĞRI

İktidar partisi tarafından tırmandırılan gerilimin düşürülmesi için "Düzgündür bir arkadaşımızdır. Gerilimi o da sevmez." dediği AKP İl Başkanı Mustafa Köse'ye çağrıda bulunan Kök, "Partisindeki bu tür davranışları yapan adaylara ve partisinin içinde bunları kim yapıyorsa onları engellemelerini istiyoruz. CHP olarak sağduyulu davranıyoruz. Arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Yapılmaması gerekenleri gençlerimize anlatıyoruz ve engelliyoruz. Aynı tavrı onlardan da bekliyoruz. Seçimler gelir geçer ama Antalya'da yarın yine yüz yüze bakacağız. Bizi takip eden, bizi temsil eden 100 binlere örnek olmak zorundayız. AKP İl Başkanı Mustafa Köse ve yöneticilerinden bu tavrı bekliyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ-HDP İTTİFAKI İDDİASI

Devrim Kök, CHP'nin ilahiyatçı bir aday gösterdiği Kepez'de AK Parti'nin kazanmak için HDP ile ittifak yapacağı yönünde iddialar bulunduğunun sorulması üzerine, "Türkiye genelinde birçok yerde ittifak yapıyorlar, yeni bir şey değil bu. Antalya'da da olabilir. Olursa şaşırmam. Zaten örgütlerine sürekli, 'Eğer bizi orada iddiamız yok ise AKP'ye oy verin' diye söylüyorlar." karşılığını verdi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Seçim öncesi ortalığı karıştıracak vahim iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER