Sendika başkanı dahil yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı

Ankara'da "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" düzenleyenlere müdahale eden polis, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi gözaltına alındı.

Sendika başkanı dahil yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı

Ankara'da "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" düzenleyen Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyelerine müdahale eden polis, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi gözaltına alındı. Kaldırımda polis araçlarının gelmesi için bekletilen gruba gazlı müdahale yapıldı. Takviye araçların gelmesiyle şahıslar emniyete götürüldü.

Eğitim-İş, Yatağan’dan başlatılan “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü” için bu defa Ankara'da toplandı. Çeşitli illerden sendika üyeleri, Tandoğan Meydanı’nda biraraya geldi. Buradan Kızılay’a yürümek istediler. Emniyet amirleri, konuyla ilgili Eğitim-İş Genel Başkanı Demir ile görüştü. Yürüyüşe valiliğin izin vermediğini belirten emniyet güçleri, iznin sadece Tandoğan Meydanı için alındığını hatırlattı. Demir ise yürüyüşün demokratik hakları olduğunu belirterek, kararlı olduklarını söyledi.

Grup, bir süre sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na inip yolu trafiğe kapattı. Emniyet güçleri, bunun üzerine gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından dağılan grup ile emniyet güçleri arasında arbede çıktı. Tandoğan Meydanı ve oraya açılan caddelerde müdahale uzun süre devam etti. Ardından 100’e yakın sendika üyesi gözaltına alındı. Sendika üyeleri, gözaltı aracının yetersiz olması sebebiyle bir süre kaldırımda bekletildi. Takviye araçların gelmesiyle götürülmek istenen eylemcilere, polise direnmeleri sebebiyle müdahale edildi.

GENEL BAŞKAN DEMİR DE GÖZALTINA ALINDI


Genel Başkan Veli Demir de müdahale sırasında gözaltına alındı. Polise direnen kaldırımdaki grubun arasında bulunan Demir de gazdan nasibini aldı. Ekip aracına götürülen Demir, güçlükle bindirildi. Olaylar sırasında sendika üyelerinin slogan attığı görüldü. Takviye polis araçlarının gelmesiyle gözaltına alınan şahıslar emniyete götürüldü.


<< Önceki Haber Sendika başkanı dahil yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER