Ses kaydındaki hakim konuştu

Başbakan ile eski Adalet Bakanı arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesindeki hakim konuştu.

Ses kaydındaki hakim konuştu

Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında ismi "Alevi hakim" olarak geçen Abuzer K., o kayda ilişkin konuştu. Hakim K., "Bugüne kadar çalıştığım yerler belli, herkes de bilir, tanır. Verdiğimiz kararlar belli" dedi. Ses kaydı Meclis gündemine de taşındı, CHP'li Umut Oran, "Adalet Bakanı'nın dava takipçiliği görevi var mı?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında ismi "Alevi hakim" olarak geçen Abuzer K. konuyla ilgili, "Alevilik Sünnilik günümüz koşullarında konuşulacak konular değil" dedi.

Hakim K., ses kayıtları ile ilgili herhangi bir şey söylemek herhangi bir yorumda bulunmak istemediğini belirtti.

"Alevi hâkim ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kara, "Ne diyebilirim ki? Allah herkesin gönlüne göre versin. Bir şey diyemiyorum. Bugüne kadar çalıştığım yerler belli, herkes de bilir, tanır. Verdiğimiz kararlar belli. O açıdan o konular bana üzerinde konuşulacak konular gibi gelmiyor günümüz koşullarında. O açıdan yorumda bulunmak istemiyorum" cevabını verdi.

O ses kaydı Meclis'in de gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşmesine ilişkin ses kaydını Meclis gündemine taşıdı. Oran, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "Adalet Bakanı'nın dava takipçiliği görevi var mı?" sorusunu yöneltti.

Oran, iddialara konu ses kaydında Başbakan'ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e sürmekte olan bir davayı takip etmesi talimatı verdiğini belirtti. Ergin'in de davaya bakan hakim ile ilgili "Alevi" olduğuna dikkat çektiğini vurguladı.

Bozdağ'a "Hakim ve savcılar etnik kökenlerine göre mi ayrılıyor?" sorusunu yöneltti.

Oran, "Adalet Bakanı'nın görevleri arasında Başbakan'ın emri üzerine dava takipçiliği yapmak bulunmakta mıdır?" sorusuna da yer verdiği önergede, Ergenekon, Odatv, Balyoz, Poyrazköy, KCK adıyla bilinen davaların da Adalet Bakanlığınca takip edilip edilmediğini öğrenmek istedi. "Fenerbahçe yöneticileri için de Yargıtay girişiminiz oldu mu?" sorusu da önergede yer aldı.
<< Önceki Haber Ses kaydındaki hakim konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER