Sıfır noktası böyle korunacak

Sınırların korunması ile ilgili hazırlanan Meclis raporunda tel, duvar elektronik gözetleme sistemleri oluşturmanın elzem olduğu kanaatine ulaşıldığı belirtildi.

Sıfır noktası böyle korunacak

Kaçakçılık ve terör olayları ile gündeme gelen sınır güvenliği için çözüm komisyonu raporunda alınacak önlemler sıralandı.

Çözüm komisyonu raporunda toplam 145 sınır kapısı ve 11 bin 433 kilometre sınır ve kıyı uzunluğuna dikkat çekildi. Alınması gereken önlemler dile getirildi. Raporda birçok bakanlığın yürüttüğü sınır kontrol, gözetim, güvenlik ve ticaret konularının tek elde toplanması gerektiği ifade edildi. Bu alandaki dağınıklığın giderilmesi için, işin tek bir sahibinin olması gerektiği vurgulanan raporda kara ve deniz sınırları ile sınır kapılarının güvenliğinden sorumlu olacak bir Sınır Güvenliği Teşkilatı kurulmasını öngören Sınır Güvenliği Kanunu taslağının hazırlandığı ve taslak üzerinde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre raporda, görevi sadece sınırları muhafaza etmek olan, bu konuda uzmanlaşmış bir yapının büyük fayda sağlayacağı dile getirildi. Sınır hattının muhafazası için, sınırın düz kısımlarında kafes tel, dikenli tel, duvar gibi fiziksel engeller yapmanın, dağlık kısımlarda ise elektronik gözetleme sistemleri oluşturmanın elzem olduğu kanaatine ulaşıldığı belirtildi.  

Raporda ayrıca fiyat farkları nedeniyle akaryakıt, uyuşturucu, sigara, çay, alkollü içkiler ve son yıllarda et kaçakçılığı yapıldığı ifade edildi. Kaçakçılığın terörü, terörün de kaçakçılığı beslediğinin altı çizildi.
<< Önceki Haber Sıfır noktası böyle korunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER