Ele geçirdikleri kaçak sigaraları koyacak yer bulamayınca ev yapmışlardı

Adana ’da yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan polisler suç örgütlerine darbe vuran birçok operasyona imza atmıştı.

Ele geçirdikleri kaçak sigaraları koyacak yer bulamayınca ev yapmışlardı

Adana ’da yasa dışı dinleme iddiasıyla 13 polis gözaltına alındı. Biri savcılık 12'si hakim tarafından serbest bırakılan polislerle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Adana’da hırsızlık ve suç örgütlerine darbe vuran ekipte yer alan polisler zehir tacirlerine yönelik birçok operasyona da imza atmıştı.

ADANA'YI KAÇAKÇILARDAN TEMİZLEDİLER
Gözaltına alınan  Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Dağ, 2011 yılında Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün başındaydı. Dağ ve ekibi Kaçakçılara yönelik çok sayıda operasyon düzenledi. Onlardan en dikkat çekici olanı ise Antalya polisi ile ortak düzenledikleri kaçak sigara operasyonuydu. 

SİGARAYI KOYACAK YER BULAMAYINCA EV YAPMIŞLARDI
2011 yılı Aralık ayında Lİbya’dan getirilen bir gemiye düzenlenen operasyonda 1,5 milyon paketi aşkın kaçak sigara ele geçirildi. Adana Emniyeti kaçak sigaraları koyacak yer bulamadığından ve Türkiye’ye sokulan kaçak sigaraların çokluğuna dikkat çekmek için Emniyet Müdürlüğü’n,ün bahçesine getirilen sigaralarla ev ve bir de masa yapıldı. Halil Dağ’ın başında yer aldığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şube Müdürlüğü’nün önemli işler başardığına dikkat çeken dönemin Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, ‘Bir gemi kaçak sigarayı koyacak yer bulamadığımız için ev yaptık. Artık kaçak sigarayı verdiğimiz kurumlarda koyacak yer bulamıyor, Bu nedenle yakaladığımız malzemeleri böyle ev yaparak saklayacağız’ demişti.

SAVCI: ÇALIŞTIĞIM EN İYİ POLİSLERDİ
Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Aziz Takçı’da polislerin gözaltına alınması üzerine sosyal medya’dan bir açıklama yapmış ve o polislerin ne denli büyük işler başardığına dikkat çekmişti. Aziz Takçı paylaştığı iletilerde, ‘ Çoğu ile birlikte çalıştım, Çalıştığım en iyi polislerdi. Onların döneminde Adana’da hırsızlık dibe vurdu. Suç örgütleri bitme noktasına geldi. Terör örgütlerinin çoğu elemansız kaldı. Gecede 70-80 hırsızlık olan Adana’da bu sayı 7-8’e düştü.' Ifadelerini kullanmıştı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Ele geçirdikleri kaçak sigaraları koyacak yer bulamayınca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER