Sınır Suriyeliler için açıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi’nin Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişine izin verildi.

Sınır Suriyeliler için açıldı

Suriyelilerin Türkiye ye girişleri başladı. Şanlıurfa’ nın Suruç ilçesinin Dikmetaş köyünde IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin geçişi sürerken, Suriye tarafından atılan mermiler köyün yakınlarına düştü.

TÜRKİYE TARAFINDA MÜDAHALE EDİLDİ, SURİYE TARAFINDA MAYIN PATLADI 

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye'ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.

Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI

Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sınırda yaşanan gerginlik ve Suriyelilerin sınır hattında bekleyişi devam ediyor.

MERMİLER TÜRKİYE TARAFINA DÜŞTÜ 

Suriyelilerin geçişi sırasında IŞİD militanlarının ise ilerleyişini sürdürdüğü ve bu sırada sık sık çatışma seslerinin geldiği duyuldu. Sınır hattına yakın bölgedeki Suriye köylerinde duyulan patlama ve silah sesleri tedirginliğe yol açarken, bazı mermilerin ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştüğü görüldü. 

Geçişlerin halen devam ettiği sınır hattında Türkiye'ye gelen Suriyelilerin bitkin ve yorgunlukları göze çarparken, bazı Suriyelilerin gözyaşı döktüğü, bazılarının ise güvenlik güçlerine sarılarak teşekkür ettiği görüldü.


DHA 

<< Önceki Haber Sınır Suriyeliler için açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER