Sınıra son teknoloji 'süper silah'

ASELSAN tarafından geliştirilen, Kale-Port'lar sınıra kurulacak, Kale-port'larda SARP silahı nöbet sistemini tarihe gömecek

Sınıra son teknoloji 'süper silah'

Yeni karakol sisteminde nöbetçi kulübesinde Mehmetçik yerine, 'uzaktan kumandasilah sistemi SARP' nöbet tutacak. ASELSAN'ın, ileri teknoloji ürünü portatif karakolları 15 günde monte edilebilecek. Portatif karakollar, top mermisi ve rokete dayanıklı olacak.

PKK ile mücadelede ASELSAN tarafından üretilen Kale-Port sistemine geçiliyor. Yeni karakolların nöbetçi kulelerinde artık Mehmetçik yerine 'uzaktan kumandalı silah sistemi Sarp'lar nöbet tutacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında Kale-Port'ların seri üretimine geçilmesi için karar verildi. ASELSAN tarafından üretilen, top mermisi ve rokete dayanıklı, yüksek teknolojik donanıma sahip olan ve tamamen yerli imkanlarla üretilen portatif karakol sistemi, arazi şartlarına göre A,B ve C modeline göre üretilecek. Aselsan ile yerli firmaların ortak üretimi olan, 'Yüksek Güvenlikli Modüler Üs Bölgesi'nin kurulmasına terörle mücadelede yoğunluklu bölge olan Hakkari ve Şırnak'tan başlanacak.

UZAKTAN KUMANDAYLA ATEŞ

Yüksek Güvenlikli modüler üs bölgeleri olan, Kale-Port'ların kullanımı ile birlikte kum torbaları ya da betondan inşa edilen kulelerin içinde Mehmetçiğin nöbet tutması sistemi de tarihe karışacak. Çetin kış koşulları ve terör saldırıları nedeniyle, nöbetçi kulelerinde görev yapan askerlerimizin durumu tehlike arz ediyordu. 
SARP silahı Aselsan

Yüksek teknoloji kullanılarak inşa edilecek olan Kale-Port'larda termal kameralar, nikon dürbünler ve sensörlerle karakolun etrafında elektronik bir göz oluşturulurken, nöbet kulelerinde, uzaktan kumandalı silah sistemi olan Sarplar bulunacak. Ana kumanda merkezi tarafından yönetilecek olan Sarplar, tehlikenin tespit edilmesinden sonra uzaktan kumanda ile ateşlenecek. Böylece Mehmetçik terörist saldırılarında hedef olmayacak.

Daha önce yerli üretim Altay Tankları üzerine monte edilerek başarılı bir performans sergileyen Sarplar, büyük ölçekli kale-port karakollarının içine yerleştirilecek olan tankların üzerinde de görev yapacak
<< Önceki Haber Sınıra son teknoloji 'süper silah' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER