Sırp taraftar cinayetinde karar verildi

Sırp taraftar cinayetiyle ilgili mahkemeye sevk edilen şahıslarla ilgili karar verildi.

Sırp taraftar cinayetinde karar verildi

Sırp taraftar cinayetiyle ilgili mahkemeye sevkedilen Kadri Aktaş adlı kişi tutuklandı.

Kadri Aktaş adlı kişi, "Kasten adam öldürmek" gerekçesiyle tutuklandı.

SERBEST KALAN 6 KİŞİ ADLİYEDEN AYRILDI

Sırp taraftar cinayetinde adliyeye sevk edilen 7 kişiden 6'sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Serbest kalan taraftarlar adliyeden ayrıldı.

Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız basket maçı öncesi, Sırp taraftar Marko İvkoviç'in bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Gözaltına alındıktan sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen taraftarların çok sayıda yakını da adliye önüne geldi. Serbest kalan 6 taraftar adliyeden ayrılırken, yakınları tarafından adliye kapısında karşılandı. Spor Şube polisleri ile Çevik kuvvet ekipleri de adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Taraftarlar ve yakınları daha sonra adliyeden ayrıldı. 

SIRP TARAFTARIN KATİL ZANLISI: BIÇAĞI SALLADIĞIM KİŞİ UZUN BOYLU VE SARIŞINDI

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız Basketbol takımları arasında oynanan maçta Sırp taraftar Marko Ivkovic'in öldürülmesi olayına ilişkin tutuklanan Kadri A., ifadesinde “Ölen şahsın fiziksel özellikleri farklıydı. Ölen kişiyi ben bıçaklamadım.” dedi. 

Gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Kadri A., suçlamayı kabul etmedi. Kari A., ifadesinde, Galatasaray-Kızılyıldız basketbol karşılaşmasının olacağı yere yakın bir mahallede mangal yaptığını, bu sırada Sırp taraftarların Galatasaraylılara saldırdığını anlattı. Kadri A., ifadesinde şunları söyledi: ''Bu olaylar üzerine bir anda bende hareketlendim. Farkında olmadan bıçağı elime almışım, biz de taşla sopalarla karşılık verdik. Bu sırada burnuma tekme veya yumruk gibi bir darbe aldım. Ben elimdeki bıçağı bacağa doğru salladım ancak isabet ettiremedim. Bana vuran şahıs daha sarışın ve daha uzun boyluydu. Ölen ahsın fiziksel özellikleri daha farklıydı. Ölen kişiyi ben bıçaklamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum.” 

Ancak hakim, Kadri A.'nın üzerine atılı ‘kasten öldürme’ suçunun niteliği, tanık anlatımları, delillerin tam toplanmamış olması, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalmasını göz önüne alarak, tutuklanmasına karar verdi. Hakim ayrıca, dosya kapsamında toplanan deliller, mevcut delil durumu ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması koşullarının oluşmadığına kanaat vererek, 6 kişinin adli kontrol tedbiri uygulanmadan serbest bırakılmasına hükmetti.

CHA/DHA

 




DHA

<< Önceki Haber Sırp taraftar cinayetinde karar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER