Skandal! Kritik davalara bakan hakim ve savcılar korumasız kaldı

Emniyet, kritik davalara bakan hakim ve savcıların korumalarını geri çekti. Gerekçe, 760 personelin bayram izni ve tayin nedeniyle görev yapamayacak olması...

Skandal! Kritik davalara bakan hakim ve savcılar korumasız kaldı

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başlayan tasfiye dalgası bir skandalı daha ortaya çıkardı. Tasfiye kapsamında Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı çalışan çok sayıda personel çeşitli illere tayin edildi. 
 
Personelin bir bölümü ise bayram öncesi zorunlu izne çıktı. Tayin ve ve izne çıkan personal sayısı 760 olunca emniyet hakim ve savcıların koruma sayısını değiştirdi. Eski bakan, emekli valiler ile hakim ve savcıların koruma sayısı azaltıldı. Tek koruma verilen yargı mensupları ise korumasız kaldı. Koruması alınanların durumu bayram süresince ‘çağrılı korumaya’ çevrildi. Araç tahsis edilenlerin araçları da geri alındı.
 
PERSONEL YETERSİZ
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kararıyla zorunlu izne çıkan personelin dışındaki emniyet personelinin izinleri ise bir süreliğine iptal edildi. Kararın alınmasında personel yetersizliğinin etkili olduğu öne sürüldü. Bu kapsamda Poyrazköy davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanlığını yapan Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu'nun 2 olan koruma sayısı da 1'e düşürüldü ve aracı geri çekildi.

KRİTİK SAVCILAR KORUMASIZ

Ay­rı­ca Bal­yoz da­va­sı­na ba­kan üye ha­kim­ler Ali Efen­di Pek­sak ile Mu­rat Ürün­dü'nün de ko­ru­ma sa­yı­sı 2'den 1'e dü­şü­rül­dü. Bal­yoz da­va­sı­nın du­ruş­ma sav­cı­sı Hü­se­yin Kap­lan da 2 ko­ru­ma­sı çe­ki­len sav­cı­lar ara­sın­da yer al­dı. 
 
Sav­cı Kap­lan'ın ko­ru­ma du­ru­mu 'çağ­rı­lı ko­ru­ma­ya' çev­ril­di. Er­ge­ne­kon da­va­sın­da du­ruş­ma sav­cı­lı­ğı ya­pan Meh­met Ali Pek­gü­zel'in de koruma sayısı 1'e dü­şü­rül­dü, tah­sis edi­len ara­cı ge­ri alın­dı. Kapatılan Özel Yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Nurettin Ak'ın da koruma sayısı 1'e düşürüldü. 

<< Önceki Haber Skandal! Kritik davalara bakan hakim ve savcılar korumasız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER