Skandal bir belge daha ortaya çıktı

Askeri casusluk ve liman yolsuzluğu soruşturmalarında görev alan polislere yönelik soruşturmada skandal bir belge daha deşifre oldu.

Skandal bir belge daha ortaya çıktı

‘Yasa dışı dinleme’ iddialarıyla yapılan operasyonu haberleştiren medya kuruluşlarını ‘darbeci’ gösteren polis tutanağı ‘delil’ sıfatıyla soruşturma dosyasına girdi.

Askeri casusluk ve liman yolsuzluğu operasyonunu yürüten polislere yönelik gerçekleştirilen ve aralarında 4 emniyet müdürünün de bulunduğu 11 polisin tutuklandığı soruşturma dosyasına delil olarak skandal bir tutanak girdi. İzmir Terörle Mücadele Şubesi tarafından hazırlanan tutanakta, operasyonu haber yapan, birçok gazete ve televizyonun “paralel yapı adına faaliyet gösterdiği, mevcut hükümeti yıkmaya çalıştıkları” ileri sürüldü.

SATIR SATIR YAZDILAR

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, soruşturma dosyasına giren 26 sayfalık tutanakta, soruşturmayı haber yapan gazeteciler ve polislerin avukatları da ‘darbeci’ olarak tanımlandı. Tutanakta, polislerin gözaltına alınma süreçleri, emniyete gelip teslim olmadan önce yaptıkları açıklamalar, twitter gibi sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşımlarda bulunanlar ve tüm bu süreci haber olarak internet sitelerine, gazetelere ve televizyon kanallarına haber olarak taşıyan medya kuruluşlarının yazdığı her satır yer aldı.

İNFAZ ETTİLER

Tutanağın ilk 24 sayfasında yapılan haberlerin her örneği tek tek yer alırken, son 2 sayfası sonuç ve değerlendirmeye ayrıldı. Tutanakta, aralarında Samanyoluhaber.com Bugün, Zaman Gazetesi ile Rotahaber ve Aktif Haber gibi internet sitelerinin ve Samanyolu Tv gibi kanalların ve bu gazete ve televizyonların internet sayfalarının da bulunduğu medya kuruluşlarının, devlet kurumlarına şantaj ve hakarette bulunduğu, korku ve panik ortamı oluşturmaya çalıştıkları iddia edildi.

CANLI YAYIN YAPTILAR

Tutanakta, “Bu basın kuruluşları, emniyet müdürlüğü önüne gelerek ve canlı yayınlar yaparak, mevcut hükümeti sürekli eleştirdi. Kendilerini haklı göstermeye çalıştı” ifadelerine yer verildi. Tutanakta, olay günü yine emniyetin önünden canlı yayın yapan Habertürk, A Haber, NTV ve Kanal D gibi televizyonların hiçbirinden bahsedilmedi.

HÜKÜMETİ YIKACAKLAR

Adı ge­çen ba­sın ya­yın or­gan­la­rı­nın pa­ra­lel dev­let ya­pı­lan­ma­sı adı­na fa­ali­yet gös­ter­di­ği­ni vur­gu­la­yan tu­ta­nak­ta so­nuç ola­rak, “pa­ra­lel ya­pı­lan­ma içe­ri­sin­de­ki şa­hıs­la­rın özel­lik­le di­ni inanç­la­rı kul­la­na­rak hal­kı pa­ra­lel dev­let ya­pı­lan­ma­sı içe­ri­si­ne çe­ke­rek dev­le­ti ka­os or­ta­mı­na sü­rük­le­ye­rek, mev­cut hü­kü­me­ti yı­ka­rak ken­di ide­olo­ji­le­ri doğ­rul­tu­sun­da ye­ni ya­pı­lan­ma­ya gi­de­cek­le­ri de­ğer­len­di­ril­miş­ti­r” cüm­le­le­ri­ne yer ve­ril­di.

Bu evrakın dosyaya girmesi suçtur

Tu­tuk­la­nan po­lis­le­rin avu­kat­la­rın­dan Ali Ak­soy, so­ruş­tur­may­la il­gi­li ha­ber ya­pan ga­ze­te ve te­le­viz­yon­lar ile avu­kat­lı­ğı­nı ya­pan avu­kat­la­rın hep­si­nin pa­ra­lel dev­let ör­gü­tü ilan edil­di­ği­ni söy­le­ye­rek, “Bu tu­ta­nak bu ki­şi­ler ve ku­rum­lar hak­kın­da ka­rar ver­miş, hü­küm al­tı­na al­mış.

Üs­te­lik de­lil di­ye sav­cı­lık dos­ya­sı­na gir­miş. Böy­le bir hük­mü ve­ren ev­ra­kın dos­ya içe­ri­si­ne gir­me­si suç­tur. Bu­na mü­sa­ade eden sav­cı­lık da suç iş­le­mek­te­dir. Bu tu­ta­nak, bü­yük taz­mi­nat­lar do­ğu­ra­cak ve in­san hak­la­rı mah­ke­me­si­ne ka­dar gi­de­cek. Bu hu­kuk­sal ayıp so­ruş­tur­ma­yı yü­rü­ten ha­kim ve sav­cı­la­ra ye­ter. Biz de bu tu­ta­nak­la il­gi­li suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­na­ca­ğı­z” de­di.

Bütün medya izledi

Hakkında yakalama kararı verilen polisler avukatları ile birlikte adliyeye gerek teslim olmuştu. Yaptıkları açıklamalar adliye önünde bekleyen birçok  medya kuruluşu tarafından haberleştirilerek yayınlandı.

Paralel demeç!

Tu­ta­nak­ta­ki so­nuç ve de­ğer­len­dir­me bö­lü­mü­nün 9. Mad­de­si’n­de gö­zal­tı­na alı­nan po­lis­le­rin pa­ra­lel ya­pı içe­ri­sin­de fa­ali­yet gös­ter­di­ği­ iddia edilirken trajikomik bir yorumda bulunuldu. “Gö­zal­tın­da bu­lu­nun po­lis­le­rin ba­sın­da­ki de­meç­le­rin­den pa­ra­lel ya­pı­lan­ma içe­ri­sin­de fa­ali­yet gös­ter­dik­le­ri ve pa­ra­lel ya­pı­lan­ma içe­ri­sin­de­ki üst dü­zey ko­num­da­ki şa­hıs­lar ta­ra­fın­dan yön­len­di­ril­dik­le­ri, ta­li­mat al­dık­la­rı gö­rül­mek­te­di­r” de­nil­di.




BÜYÜĞÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ




BÜYÜĞÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ





























<< Önceki Haber Skandal bir belge daha ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER