Sosyal medyada vatandaşı kışkırtan provokasyon!

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan gerilim gündemin ilk sıralarında yerini alırken, sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında.

Sosyal medyada vatandaşı kışkırtan provokasyon!

Sosyal Medya'da Gezi Parkı'yla ilgili tweetler art arda atılıyor. Paylaşılan bazı yalan ve uydurma fotoğraflar ise işi provokasyon boyutuna taşıyor. Vatandaşları daha da kışkırtmak için hazırlanan fotoğraflarda, köpeğe biber gazı sıkan polis de var, panzerle ezilmiş yaralı vatandaş da... Dahası, bu fotoğrafların gerçek olduğuna inanıp paylaşım yapan binlerce insan bulunuyor.

Ancak, provokasyon için sosyal medyayı kullanmaya çalışan bazı grupların paylaşımlarının ardındaki gerçeğin fark edilmesi uzun sürmedi. Fotoğrafların orjinalleri kısa süre içerisinde ortaya çıktı.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR:

SAHTE:

Polisin en çok biber gazı kullanım şekliyle eleştirildiği böylesi bir ortamda provokasyon için bu fotoğraftan daha iyisi bulunamazdı. 

ORJİNALİ:
Dikkatli bakıldığında fotoğraftaki kişinin İtalyan polisi olduğu net bir şekilde görülüyor.

SAHTE:
Gezi Parkı'nda bulunan eylemcilere destek amacıyla, köprü üzerinden Taksim'e ilerleyen grup da sosyal medyanın konusu oldu. 

ORJİNAL:


Bazı haber sitelerinin de kullandığı fotoğraf aslında Avrasya Maratonunda çekilmişti.

SAHTE:


Provokasyonun boyutunu en çok gözler önüne seren fotoğraflardan birisi de işte bu kare.. Habere göre, polis panzer aracıyla eylem yapan bir genci eziyor ve vücudu parçalanan genç hayatını kaybediyor. 

ORJİNAL:


Fotoğrafın orjinal hali ve hikayesi kısa sürede ortaya çıktı. Fotoğraf başka bir ülkedeki 2011 yılında yaşanmış bir iş kazasına ait.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Sosyal medyada vatandaşı kışkırtan provokasyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER