Star gazetesi'nin bir yalanı daha ortaya çıktı

Star Gazetesi, Hizmet hareketine yönelik yalan haberleri nedeniyle tekzip yayınlamaya devam ediyor.

Star gazetesi'nin bir yalanı daha ortaya çıktı

21 Şubat 2014 tarihli “Kaset Kumpası Böyle Kuruldu-MHP'ye Yönelik Şantaj Operasyonu Paralel Örgütten” başlıklı yalan haberi için tekzip yayınlamak durumunda kaldı. Gazete, MHP'li İhsan Barutçu'nun Savcı Ekrem Beyaztaş tarafından 2 ay dinlendiği, bütün özel konuşmalarının kayda alındığını öne sürmüştü. Haberde "Komploya direnen Barutçu'nun, kasetler sızdırılmadan önce paralel savcının talebiyle yasadışı olarak dinlendiği ortaya çıktı." ifadesine yer verilmişti. Bu olayın ardından MHP'li siyasetçilerin özel hayat görüntülerinin internete servis edildiğini ileri süren gazete bu iddiasıyla kaset komplosu arasında bağ kurarak Hizmet hareketini hedef aldı. 

Ancak İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş Star gazetesinin bu iddialarının tamamını yayınlattığı tekzip metninde çürüttü. "İhsan Barutçu hakkında bugüne kadar herhangi bir iletişim tespiti-dinleme kararı vermediğim; mahkemeden talep etmediğim gibi kendilerine yönelik başkaca bir adli işlem de yapmadım" diyerek Star gazetesinin yalanını ortaya çıkardı. Savcı Beyaztaş 'paralel yapı' olarak adlandırılan örgüt ile irtibatını da gerçek dışı beyan ve yorum olarak nitelendirip "Hiçbir örgüt, oluşum ya da hukuk dışı kişi ya da kuruluşlarla bir irtibatım olmadığı gibi yasadışı hiçbir kişi ya da oluşumdam emir ve talimat almadım" diyerek iftirayı gözler önüne serdi. Savcı tekzip metninde 'eğer bir değer atfedecekse' deyip "Allah huzurunda da haklarımı helal etmeyeceğimi takdirlerinize ihtar ederim" ifadesini kullandı.

ÖNCE BARUTÇU YALANLARINI ÇIKARDI, SONRA SAVCI

Zaman gazetesinin haberine göre, AKP medyasının yalan ve iftira haberlerinde başı çeken organlarından Star, sözde paralel yapının 2011 seçimleri öncesi MHP'yi hedefine koyduğunu ve 10 MHP'li vekilin kaset mağduru olduğunu öne sürmüştü. İhsan Barutçu'nun kaset çıkmadan iki ay önce yasadışı bir şekilde dinlendiği iddiasını dile getirmişti. Barutçu'nun 29 Mart - 14 Haziran 2011 tarihlerinde hukuksuz bir şekilde dinlendiği yalanı söylenmiş ve aynı dönem ortaya çıkan kaset skandalı ile ilintilendirilmişti. Bu iddialarını temellendirmek içinse haberde "Uyuşturucu dosyalarına bakan İstanbul Savcısı Ekrem Beyaztaş'ın talebi doğrultusunda Barutçu'nun 29 Mart ile 14 Haziran 2011 tarihlerinde dinlendiği belirlendi." ifadelerine yer vermişti. 

Savcı 'paralel örgütün adamı' imajı oluşturulup bu dinlemeler ile kaset komplosunu birleştirmeye çalışan Star gazetesi, Hizmet hareketini hedef yapmıştı. Gazetede Barutçu'nun görüşlerine de yer verilmiş; "Cemaat yapmış olabilir" sözleriyle kumpas haber tamamlanmıştı. Ancak bir gün sonra MHP'li İhsan Barutçu basın kuruluşlarının önünde konuşup "Ne cemaat dedim ne paralel" diyerek Star gazetesinin yalan yazdığını ortaya çıkartmıştı. Star'ın, İstanbul 25. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına göre yayınlanan tekzibi ile 21 Şubat'taki yalan haberi de çökmüş oldu. Savcı Beyaztaş, Barutçu hakkında dinleme kararı aldırmadığını açıkça ifade ederken illegal bir örgütle bağı olmadığını da açıkladı. İşte Star gazetesinin kaset komplosunu gizleyip suçu Hizmet hareketine atma girişimini çürüten o tekzip:

İSTANBUL 25. SULH CEZA MAHKEMESİ - DEĞİŞİK İŞ NO: 2014/131

21.02.2014 tarihli gazetenizin ilk sayfasında ve devamında 12. Sayfadaki “Kaset Kumpası Bölye Kurludu-MHP'ye Yönelik Şantaj Operasyonu Paralel Örgütten” başlıklı manşet haberinde ismim ve soyadım yazılarak yanlış ve gerçek dışı bilgilerle haber yapılmıştır. Aynı haber gazetenizin internet sitesinde de yayınlanmıştır. Habere konu olan 29 Mart – 14 Haziran 2011 tarihleri arasında ben Şişli'de görev yapmaktaydım. İstanbul Cumhuriyet Savcılığına Ağustos 2011 tarihinde başladım; şu anda görevli olduğum T.M.K. 10. Maddesi ile yetkili savcılığa da 2012 yılı temmuz ayında HSYK tarafından atandım. Habere konu olan Sayın İhsan Barutçu hakkında bu güne kadar herhangi bir iletişim tespiti-dinleme kararı vermediğim; mahkemeden talep etmediğim gibi kendilerine yönelik başkaca bir adli işlem de yapamadım. Kaldı ki haklarında dinleme kararı olan bir şahsın yasalara aykırı şekilde dinlenip dinlenmediği konusu her türlü yasal ve adli denetime tabi olup bu konuda kişilerin haklarına engel olacak bir durum söz konusu değildir.

Yine haberinizde yukarıda belirtilen gerçek dışı bilgi ile benim PARALEL YAPI olarak adlandırdığınız bir örgütle bağlantımdan bahisle hakkımda gerçek dışı beyan ve yorumlarda bulunulmuştur. Haberin devamında “uyuşturucu dosyalarına bakan İstanbul Savcısı Ekrem Beyaztaş'ın talebi doğrultusunda Barutçu'nun  29 Mart ile 14 Haziran 2011 tarihlerinde dinlendiği belirlendi” şeklinde kesin ifadelerle, sayın İhsan Barutçu'nun “paralel savcının talebiyle yasadışı olarak dinlendiği” belirtilerek gerçek dışı, hiçbir basın etik kuralı ve yasal norma uymayan yayın yapılmıştır. Bu haberinizden bir gün sonra yaptığınız manşet haberde de kişisel haklarıma yapılan bu saldırıdan vazgeçip doğru bilgiler yazılacağı yerde benzer mahiyette gerçek dışı bilgilerle yayın yapılmaya devam edildiği anlaşılmıştır. Ben yaklaşık 17 yıllık meslek hayatımda evrensel hukuk ilkeleri, T.C. Anayasası  ve yasalar çerçevesinde görevimi yerine getirdim ve mesleğimde sürekli mümtaz ve nitelikli terfi ederek bu güne kadar geldim. Bunun dışında hiçbir örgüt oluşum ya da hukuk dışı kişi ya da kuruluşlarla bir irtibatım olmadığı gibi yasadışı hiçbir kişi ya da oluşumdan talimat almadım. Kamuoyu tarafından gerçek durumun bilinmesi açısından beni töhmet altına alan, hakkımda olumsuz nitelemelerde bulunan ve herhangi bir yasal dayanaktan yoksun, Basın etik kurallarına uymayan bu haberinizi 5187 sayılı Basın Kanunu 14. Maddesi uyarınca düzeltmenizi ve bu yazımı gerek gazetenizde gerekse gazetenizin internet sayfasında aynı sütun ve sayfalarda, aynı puntolarla yayınlamanızı, aksi takdirde her türlü yasal haklarımı kullanacağımı, eğer bir değer ifade edecekse Allah huzurunda da haklarımı helal etmeyeceğimi takdirlerinize sunarım. 25.02.2014

EKREM BEYAZTAŞ

İSTANBUL CUMHURİYET SAVCISI 

<< Önceki Haber Star gazetesi'nin bir yalanı daha ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER