Sultan Köse Hollywood yıldızı oluyor

2 metre 51 santim boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mardinli Sultan Köse'ye, Hollywood’tan film teklifi geldi.

Sultan Köse Hollywood yıldızı oluyor

  • Amerikalı yönetmen - senarist Joshva Weigel ile eşi yapımcı senarist Rebekah Weigel Mardin’e gelerek, Sultan Köse’ye film teklifinde bulundu.
  •  Film önümüzdeki yıl mayıs ayında Hollywood stüdyolarında çekilecek.
Türkiye’nin dünyaca ünlü ressamı İsmet Yedikardeş ve Türk Amerikan Kültür Diyalog Platformu Koordinatörü Murat Akbaş ile birlikte Dede köyüne gelen Joshva Weigel ve eşi Rebekah Weigel film hakkında Sultan Köse'ye ön bilgi verdi. Teklifi kabul eden Köse 2004 yılında 11 dalda Oscar ödülü kazanan Yüzüklerin Efendisi filminin yönetmenlerinden Mark Ordeski ile çalışacak. Film önümüzdeki yıl mayıs ayında Hollywood stüdyolarında çekilecek.

SULTAN’IN HOLLYWOOD’A KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUM.

Amerikalı Yönetmen Senarist Joshva Weigel, Sultan Köse ile Los Angeles’ta, bir arkadaşın vasıtası ile tanıştıklarını belirtti. Weigel, "Sultan çok harika bir insan. Çok olağanüstü bir insan. Hollywood’taki film neticesinde ona çok ciddi kapılar açılacağını düşünüyorum. Çünkü filmden sonra çok daha iyi tanınacaktır. Ayrıca zamanda kendisi de Hollywood dünyasına çok şeyler verecek bir kişilik ve karaktere sahip olduğunu düşünüyoruz. Sultan’ın Hollywood ’a katkı sunacağına ve faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

FİLMİN KONUSU BİR SİRKTE GEÇİYOR

Weigel, filmin konusu hakkında ise şu bilgileri verdi: "Filmin konusu ise bir sirkte geçiyor. Bu sirkte çalışan kolu ve bacağı olmayan bir adam var. Çok ciddi hakaretler ediliyor buna, üzerine domates atılıyor. Ve sonra başka bir sirk onu keşfediyor. Olay bunun üzerine örgüleniyor. Film çekimleri ise önümüzdeki yıl Mayıs ayında filmin büyük bir bölümü Hollywood stüdyolarında çekilecek. Şu anda Sultan ile ön görüşme yaptık, köyde bazı çekimlerini yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl da bu filmin çekimleri için Sultan’ı Amerika’ya davet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

"SULTAN’I DÜNYA TANIYACAK"

Yapımcı Senarit Rebekah Weigel ise filmin ana yönetmeninin Yüzüklerin Efendisi filminde görev yapan Mark Odesky olacağını ifade etti. Weigel, "Sultan ile çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Çok büyük bir yönetmenle çalışacağız. Çok şanslıyız. Böyle bir ünlü yönetmenle birlikte çalışmak herkese nasip olmaz.” şeklinde konuştu.

"HOLLYWOOD’TA FİLM ÇEKMEM TÜRKİYE ADINA GURUR VERİCİ BİR OLAY" 

Kendisine Hollywood’tan film için teklif geldiğine inanamadığını belirten Sultan Köse ise yıllarca aradığı hayaline kavuştuğunu söyledi. Köse, "İnşallah o film önümü açar ve hayallerime kavuşurum. Bundan dolayı çok mutluyum. Bir Türk olarak Mardin’in küçük bir köyünden Hollywood’a gidip film çekecek. Bu benim için çok büyük bir fırsat ve şanstır.” dedi.

"BEKLE BENİ HOLLYWOOD GELİYORUM"

Film için iddialı konuşan Sultan Köse şunları ifade etti: "Bütün dünyada herkesin seyredeceği bir film olacak. Benim için iyi bir fırsat. Bundan dolayı çok heyecanlıyım. Filmin konusu tam olarak söylenmedi. Ama bu biraz merak olsun, dediler. Film ile ilgili henüz tam bilgim yok. Ama ailece seyredilecek bir film olacak. 5 yıldır dünyanın ve Avrupa’nın bir çok ülkesine gittim. Gururla ülkemi Türkiye’yi, Mardin’i, temsil ettim. Mardinli birisi olarak gidip bu filmi Hollywood’ta çekmem, Türkiye adına büyük bir gururdur. Yıllardır bu hayalle yaşıyordum. Çok şükür bu hayalime kavuştum. Bekle beni Hollywood geliyorum.”

<< Önceki Haber Sultan Köse Hollywood yıldızı oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER