Sultan Vahdettin'den harçlık alan Naime Anne'nin hikayesi

İşte 105 yaşındaki, son Osmanlı Padişahı Sultan Vahdettin'den harçlık almış, Naime Anne'nin hikayesi ve gençlere verdiği öğüt!

Sultan Vahdettin'den harçlık alan Naime Anne'nin hikayesi

Naime Bayraktar 105 yaşında. Çevresindekilerin "Naima Anne" dediği Bayraktar yaşayan bir çınar. Yıllarca eşiyle birlikte İskender Paşa Cami'nde Mehmet Zahid Kotku Hocaefendi'nin hizmetinde bulunmuş. 

Naime Bayraktar: "İSKENDER PAŞA'DA MEHMET ZAHİD KOTKU'YA HİZMETİM DOLAYISILA HERKES BENİ SEVİYOR. KOCAM ERKEKLERE HİZMET EDİYOR CAMİDE. BENDE HANIMLARA HİZMET EDİYORUM İSKENDER PAŞA CAMİSİ'NDE." 

Naime Anne, Sultan Vahdettin'den harçlık almış. Osmanlı Padişahı'yla karşılaştığı o günü anlatırken hala heyecanlanıyor:

"O ZAMAN HAVUZ VARDI BEYAZIT'TA. O ZAMAN ÜNİVERSİTE SARAYDI ORASI SARAY. PADİŞAH ÇIKTI KUP ARABASINDAN. HOCA HANIM'DA SIRALADI BİZİ KIRMIZI ÖNLÜKLERLE SIRALADI BİZİ. PADİŞAH ÇIKTI. ELİNDE BÖYLE PARALARI ÖNÜMÜZE ÇOCUĞUZ YA SIRA SIRA ATTI. PARA GELDİ ÖNÜME DÜŞTÜ. AMA YÜZÜNÜ DEĞİL. ELİNİ GÖRDÜM. ARABAYLA BÖYLE GELDİ GEÇTİ."

Bayraktar, İstanbul'un o eski güzel günlerinin canlı şahidi:

"BİZ UNKAPANI'NDAN SANDALA BİNİP KARAKÖY'E GEÇERDİK. VESAYİT YOKTU. EYY, ESKİ TARİH GEÇTİ. O KADAR HOŞTU Kİ. ÇOK GÜZELDİ."

Hiç çocuğu olmamış. Ama o buna üzülmüyor. Hizmet etmeye vakit kaldığını söylüyor. İlerlemiş yaşına rağmen gündemi de yakından takip ediyor.

"TELEVİZYONU AJANSI HİÇBİR ZAMAN KAÇIRMAM. DERSLERİMİ DE KAÇIRMAM. HAFIZAMA İŞLERİM BÖYLE."

Naime Anne gecelerini gündüze çevirmiş.

"BENİM DUAM VAR BAŞKA BİRŞEYİM YOK KIZIM. 19.20 BEN GECE KALKARIM 1 BUÇUKTA. 2'DE SECCADE DE. 7 BUÇUĞA KADAR OTURURUM. AĞLARIM. YALVARIRIM. 20.00 AAAHH İLLA TEHECCÜD, BEN TEHECCÜDLE KAZANDIM EVLADIM. HİZMETLE 1. TEHECCÜD 2."

105 yaşındaki Bayraktar'ın gençlere bir de altın öğüdü var.

"GENÇLERE, ANNEYE HÜRMET SAYGI. YALNIZ EVLADIM BENLİK YAPMASINLAR. EN BÜYÜK HATA BENLİK. SEN KENDİNİ KÜÇÜK BİL. KARŞINDAKİNİ YÜKSEK GÖR Kİ ALLAH SENİ YÜKSELTSİN EVLADIM... "
<< Önceki Haber Sultan Vahdettin'den harçlık alan Naime Anne'nin hikayesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER