Suriye, Mısır ve Filistin için havalandılar

Kapadokya'da balonlar "Rabia" işaretli pankartlarla Mısır, Filistin ve Suriye için havalandı

Suriye, Mısır ve Filistin için havalandılar

Kapadokya'da balonlar Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia" işaretli pankartlarla Mısır, Filistin ve Suriye için havalandı.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da balonlar Mısır'da günlerdir süren darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia" işaretli pankartlarla havalandı.
Genç Hareket gurubu tarafından hazırlanan ve Mısır'daki darbe karşıtlarının simgesi haline gelen "Rabia" işareti bulunan ve "Kardeşlik Bedel İster" yazılı pankartlar sabahın erken saatlerinde Göreme Beldesi'nden havalanan balonların sepetlerine asıldı.

Filistin ve Suriye bayraklarının da yer aldığı pankartların asıldığı balonlardaki yabancı turistler de Genç Hareket'in gerçekleştirdiği eyleme destek vererek "Rabia" işareti yaptı. Pankartların bulunduğu 3 balon güneşin doğuşu ile birlikte Göreme beldesinden Kapadokya semalarına havalanırken uçuş yaklaşık 1 saat sürdü.
Organizasyon hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Genç Hareket Kurucu Başkanı Orhan Demiral, Mısır'ın Adeviyye Meydanı'nda darbeye karşı nöbet tutan binlerce masum insanın kadın, çocuk demeden katledilmesinin ardından İstanbul Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda Adeviyye nöbetini devralan Türk vatandaşların eylemlerinin devam ettiğini söyledi.
İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin gençlik birimi Genç Hareket'in öncülüğünde başlayan ve tüm yurda yayılan destek eylemlerinin, 14 Ağustos'taki kanlı müdahalenin ardından süresiz olarak uzatıldığını bugün de bu eylemlerine Kapadokya'da balonlara asılan pankartlarla destek verdiklerini belirten Demiral, ''2011 yılında başlayan halk hareketinin sonucunda halkın istekleri doğrultusunda iş başına gelen iktidarın darbeciler tarafından devrildi. Akabinde meydanları dolduran milyonlarca darbe karşıtına Türkiye'den ses vermek, onların haklı davalarını Türkiye'ye ve tüm dünyaya şahitliklerini belirtmek amacıyla İstanbul Saraçhane Meydanı'nında oluşturmuş olduğumuz destek eylemlerinin bir benzerini bugün Kapadokya'da, dünyanın dört bir tarafından gelmiş olan turistlerimizle birlikte gök yüzünden haykırmak için burada bulunuyoruz" dedi.

"Balonlarla bütün dünyaya mesaj vermek istiyoruz"

Kapadokya'nın sembollerinden biri olan balonların peribacaları arasından süzülerek Mısır ve Suriye'ye özgürlük için havalandığını ve göğe doğru yükselen balonların daha dün Suriye'de kimyasal silahlarla katledilen bebeklerin, kadınların, masum insanların ve Adeviyye şehitlerinin ruhlarına da eşlik ettiğini ifade eden Demiral şunları kaydetti:
"Seçilmiş insanların haklarının darbeyle, baskıyla, güç kulanarak, silah zoruyla ellerinden alınamayacağını, o devirlerin artık geride kaldığını her Firavu'nun karşısına bir Musa'nın çıkacağını ve eninde sonunda hesap vereceklerini yer yüzünden olduğu gibi gök yüzünden de Genç Hareket olarak haykırmak istiyoruz. Gerek Mısır'da gerek, Suriye'de gerek, Filistin'de gerekse dünyanın diğer noktalarında ezilmiş halkların, işgal altında kalan toprakların yalnız olmadığını onların dertlerinin, davalarının vicdanlı insanlar tarafından her yerde dile getirileceğini ve bu dünyanın küresel bir İntifadaya ev sahipliği yapacağını bütün dünyanın görmesini istiyoruz. Bu vesileyle tüm halkımızı gönülleriyle, dualarıyla, dilleriyle, elleriyle Mısır halkının, Suriye halkının Filistin halkının ve diğer bölgelerdeki ezilmiş olan insanların yanında yer almaya davet ediyoruz. Hiç bir şey yapamayacak kimse yoktur. Herkesin elinden gelecek bir dua vardır, bir söylem vardır, bir eylem vardır. Küresel güçler kendi hegemonyalarını, megaloman düşüncelerini kendi emperyalist yaklaşımlarını artık halklar üzerinde estiremeyeceklerdir. Yeni nesil Genç Hareket ve diğer gençlik hareketleri yer yüzünde bütün zulümlere karşı duruşlarını daha gür bir sesle ifade edeceklerdir. Batı'nın ve bir türlü birlik olamayan İslam ülkelerinin oturma odasındaki televizyonlarından seyrettiği katliamı tüm dünyaya duyurmak, özgürlük için vücudunu kurşunlara hedef yapan kardeşlerimize sahip çıkmak amacıyla başlattığımız eylemlerimiz artarak devam edecek.
<< Önceki Haber Suriye, Mısır ve Filistin için havalandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER