Suriye sınırında askere ateş açıldı

Suriye'den Türkiye'ye kaçakçılık için gelen grup, askerlere uzun namlulu tüfeklerle ateş açtı. Askerin ateşle karşılık verdiği kaçakçılar Suriye'ye kaçtı.

Suriye sınırında askere ateş açıldı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan bilgilere göre olay, dün sabah erken saatlerde Suriye sınırındaki Havuzlubahçe Köyü yakınlarında meydana geldi. Sınır hattında devriye görevi yapan askerler, ellerinde kaçak malzemeler bulunan 5 kişinin Türkiye tarafına geçmeye çalıştığını fark etti. Bunun üzerine bölgeye giden Hudut Devriye Timi, 'dur' ihtarında bulunduğu kaçakçıların, geçmekte ısrar etmesi üzerine havaya uyarı ateşi açtı. Askerin uyarı ateşi üzerine kaçakçılar yanlarındaki malzemelerin bir kısmını sınır hattında bırakarak Suriye'ye kaçtı.

Ancak bir süre sonra aynı grup, ellerinde çuvallarla yeniden sınır hattına geldi ve Türkiye'ye geçmeye çalıştı. Sınır hattına yönelen Hudut Devriye Timi'ne ise bu sırada Suriye tarafındaki ağaçlık bir bölgeden kalaşnikof tüfekle ateş açıldı. Suriye tarafından açılan ateşe Hudut Devriye Timi ile bölgeye Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı yönlendirilen devriye timi ateşle karşılık verdi. Askerlerin açtığı ateş üzerine kaçakçı grup Suriye'ye geri kaçtı.

DHA
<< Önceki Haber Suriye sınırında askere ateş açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER