Suriye'den operasyonla ilgili açıklama

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen Şah Fırat operasyonunun "savaş nedeni" olarak değerlendirilebileceğini iddia etti

Suriye'den operasyonla ilgili açıklama

Rudaw’a konuşan Haydar, Suriye’nin Türkiye’ye doğrudan değil, ‘stratejik’ bir cevap vereceğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin Suriye topraklarına müdahalesi gerçek yüzlerini ve Suriye’ye yönelik düşmanca amaçlarını ortaya koydu.

Süleyman Şah operasyonunu “savaş nedeni” olarak nitelendiren Haydar, “Suriye’de iç savaş ve kriz patlak verdiğinde Türkiye, isyancılara ve teröristlere sınırlarını açarak ve onları eğitip silah sağlayarak savaşa düpedüz destek verdi. Türkiye, topraklarını Suriye’ye saldırı düzenlemek için kullandı” iddiasında bulundu.

Ankara‘yı IŞİD militanlarına destek vermekle suçlayan Haydar sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye IŞİD’e yardımdaki rolünü herkese gösterdi ve bugün görüyoruz ki IŞİD sadece Suriye değil tüm dünya için bir tehdit.”

Suriye hükümeti ilk açıklamasında operasyonu ‘alenen saldırganlık’ olarak nitelendirmiş, “Sonuçlarından Ankara‘yı sorumlu tutacağız” ifadesini kullanmıştı.

<< Önceki Haber Suriye'den operasyonla ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER