TEM ulaşıma kapandı, uçak seferleri iptal

Sibirya soğuklarının etkisi altına giren Türkiye, haftaya beyazlar içinde uyandı.

TEM ulaşıma kapandı, uçak seferleri iptal

İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul'da kar nedeniyle 841 trafik kazasının meydana geldiği belirtildi, Çatalca'da kar kalınlığı 60 santimi buldu. Atatürk Havalimanı'nda THY uçağı iniş yaptıktan sonra toprağa saplandı, yolcular tahliye edildi. İstanbul dahil bazı illerde eğitime ara verildi.  Mesaiden çıkan vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. TEM ve E-5 başta olmak üzere yollarda araç trafiği kilitlendi, metrobüsler çalışamadı. Metrobüs seferleri durunca onlarca vatandaş çareyi yürümekte buldu.
Atatürk Havalimanı'nda uçakların iniş ve kalkışları durduruldu

Atatürk Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle uçakların iniş ve kalkışları durduruldu

İstanbul Valiliği'nden kar uyarısı!

İstanbul Valiliği: Aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir. Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla vatandaşlarımızın; Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir.
TEM Otoyolu’nda zincirleme kaza

TEM Otoyolu’nun Sakarya Arifiye mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 20 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza nedeniyle TEM otoyolunun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Olay yerine ambulansların sevkedildiği bildirildi .  TIR'lar TEM'i kapattı

Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde yolda kalan TIR'lar nedeniyle TEM, İstanbul-Ankara istikametinde trafiğe kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle, TEM Edirne istikameti de Selimpaşa mevkiinde trafiğe kapandı. 
Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları şöyle belirtildi:

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 - 60 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 25- 40 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm

Kağıthane, Beşiktaş , Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 10-15 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm

YOL DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ULAŞIM FELÇ
Kar ve tipi, bütün yurdu teslim aldı. Lapa lapa yağan kar, özellikle İstanbul’da ulaşımı vurdu. Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüs seferleri iptal edilirken, vatandaşlar yollarına yürüyerek devam etti. E5’te araç trafiği de kilitlendi. TEM’de yaşanan kazada ise yaklaşık 25 araç birbirine girdi. trafik adeta durma noktasına gelirken, ana arterlerde bile araçlar güçlükle ilerleyebildi.

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Belediye ekipleri ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

İstanbul’da etkili olan kar yağışı gece de aralıklarla devam etti. Kar yağışı zaman zaman etkisini artırdı. Özellikle TEM Otoyolu’nda trafik akışı güçlükle sağlandı. Belediye ekipleri de yolları açık tutmak için gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, ana arterlerde kar küremesi ve tuzlama yaptı. Kar yağışının bugün de etkili olması bekleniyor.

İstanbul trafiğinde bir günlük kar sebebiyle yaşanan sıkıntı şöyle:

THY UÇAĞI KARA SAPLANDI
:  THY Beyrut – İstanbul seferini yapan TC-JSE kuyruk tescilli Airbus A321 tipi Kızılırmak adlı yolcu uçağı, saat 05.05’te Atatürk Havalimanı’na iniş gerçekleştirdi. Bu sırada park yerine gitmek için taksi yoluna giren uçak, yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden taksi yolundan çıktı ve uçağın ön dikmesi toprak zeminde kara saplandı. Yolcular 1 saat uçağın içinde beklemelerinin ardından kapılardan tahliye edildi.

TEM’DE 60 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ: kar yağışı ve tipi sebebiyle TEM’de 60 araç birbirine girerken 12 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kumburgaz gişeler mevkiinde kaza meydana geldi. Arkadan gelen birçok araç da kaza yapan araçlara çarptı. Bazı sürücüler araçların içerisinde sıkıştı. TEM Otoyolu Edirne istikameti trafiğe kapandı. Kurtarma çalışması için bölgeye hareket eden itfaiye araçları da trafik sebebiyle uzun süre kaza yerine ulaşamadı. İtfaiyenin gelmesiyle birlikte sıkışan sürücüler kurtarıldı. Yol açma çalışmaları saatlerce devam etti.

METROBÜSLER ÇALIŞMADI, VATANDAŞLAR YOLLARA DÖKÜLDÜ: Zaman zaman tipi şeklinde yağan ve şiddetini artıran kar yağışı yüzünden metrobüs seferleri de aksadı. Bazı metrobüsler yolda kaldı. Duraklar metrobüs bekleyen vatandaşlarla doldu. Dakikalarca bekledikleri metrobüs gelmeyince yüzlerce vatandaş çareyi yürümekte buldu. Yağışın etkisini azaltması ile belediye ekipleri metrobüs yolunda tuzlama çalışması yaptı. Çalışmanın ardından metrobüs seferleri kısmen de olsa yapılmaya başlandı.

E-5 TRAFİĞİ DE KİLİTLENDİ: E5’te araç trafiği de kilitlendi. Bunun üzerine yollara düşen vatandaşlar kilometrelerce yürümek zorunda kaldı. Yürüyüp yürümeme konusunda kararsız kalanlar da vardı. E-5 kenarında ateş yakarak ısınmaya çalışanlar da oldu. Bazıları da çocuklarını sırtında taşımak zorunda kaldı.

EKİPLERİN ÇABASI YETERSİZ KALDI: Karla mücadele ekipleri, metrobüs hattı üzerinde yoğun çaba harcadı. Hem küreme hem de tuzlama yapan ekiplerin çabası yetersiz kaldı. Uzun süren çalışmalar sonucu kısmen açılabilen yolda az sayıda metrobüs yavaş yavaş ilerleyebildi. Yayalarla araçlar yan yana yol aldı. Yokuşları çıkamayan metrobüslerin önüne hem araçlar hem de görevli ve vatandaşlar elleriyle tuz attı. FSM 3.5 SAAT SONRA TRAFİĞE AÇILDI

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 12 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle kapanan yol yaklaşık 3,5 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.  Kar ve fırtına deniz seferlerini vurdu

Marmara Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) olumsuz hava şartları sebebiyle bazı seferlerini iptal eti.

İDO'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler şöyle:

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot seferi
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
13.40 Kadıköy - Yenikapı - Bursa Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler şöyle:
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
15.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
15.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
15.30 İstanbul (Kabataş) - Armutlu (İhlas) seferi
17.00 Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya) seferi
17.15 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
18.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
19.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
20.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
21.15 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
21.15 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

KAR NEDENİYLE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

* İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildi

* Kocaeli'nde kar yağışı sebebiyle taşımalı ve okul öncesi eğitimin bir gün tatil edildiği bildirildi.
Valilik'ten yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirmeler sonucunda; Valiliğimizce 18.02.2015 Çarşamba günü ilimiz genelinde taşımalı eğitimle gelen öğrenciler ve okul öncesi öğrenciler için 1 (bir) günlük tatil kararı alınmıştır" denildi.

* Çanakkale'nin Yenice İlçesinde, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

* Sakarya'da Adapazarı, Akyazı, Erenler, Hendek, Karapürçek, Arifiye, Karasu, Serdivan, Söğütlü ve Sapanca'da okullar bugün tatil edildi.

* Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

* Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi

* Bitlis'te yoğun kar yağışının etkili olduğu Bitlis merkez, Tatvan ve Hizan ilçelerinde okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Engelli ve hamileler ise idari izinli sayıldı.
<< Önceki Haber TEM ulaşıma kapandı, uçak seferleri iptal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER