TEOG sınav giriş belgesi - E-okul veli bilgilendirme - tıkla indir

Öğrenciler iyi bir lisede eğitim almak için ikinci kez TEOG sınavına girecekler.TEOG 2.dönem sınav başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler TEOG sınavına başvurabilecek? TEOG sınavı hangi tarihte yapılacak? TEOG sınavı için para yatırılacak mı? E-okul'dan giriş belgesi alınıyor mu?

TEOG sınav giriş belgesi - E-okul veli bilgilendirme - tıkla indir

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 28 - 29 Nisan günleri yapılacak

Sınavlar Kaç Oturumda Yapılacak?

Ortak sınavlar ilk gün oturumunda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden; ikinci gün oturumunda Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden olmak üzere 2 günde 6 sınav olacak şekilde yapılacaktır. 2014 TEOG İkinci Dönem Sınav  Tarihleri: 2014 8. Sınıflar 2. Dönem Merkezi Sınav Tarihi 2014 TEOG Merkezi Ortak Sınavları 28 Nisan 2014 Pazartesi ve 29 Nisan  2014 Salı günü yapılacaktır. Günlere göre düzenlenecek  sınavlar: 28 Nisan 2014 Pazertesi günü: Türkçe, Matematik, Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi 29 Nisan 2014 Salı günü: Fen ve Teknoloji,  T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarından adaylar sınava  girecekler.Adaylar 28-29 Nisan 2014 Tarihlerinde sınava girecekler. Sınavlar belirlenen  tarihlerde 09:00-12:00 arasında yapılacaktır. Her ders için adaylar 20 soruluk  test sınavlarına tabi tutulacaklar. Sınavlar için adaylara 40 dakika süre  veriliyor. Her sınav arasında ise öğrencilerin dinlenmesi için 30 dakikalık süre  verilecek.Sınavları kaçıranlar gerekli mazerete sahiplerse mazeret sınavına  girebilecekler. 



TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından başlayarak uygulamaya başlayacağı sisteme veriler addır. Sisteme göre altı temel dersin ikinci sınavı MEB tarafından gönderilen ortak bir sınav olacaktır. Yeni sistemin amacı öğrencileri sınav stresinden kurtarmaktır. temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin.

<< Önceki Haber TEOG sınav giriş belgesi - E-okul veli bilgilendirme -... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER