THY uçaklarında büyük kriz

Bugün Türk Hava Yolları'nın (THY) yurt dışı seferlerini yapacak uçaklarda bilet krizi yaşandı.

THY uçaklarında büyük kriz

Bugün Türk Hava Yolları'nın (THY) yurt dışı seferleriini yapacak uçaklarda bilet krizi yaşandı. Yüzlerce yolcu, fazla bilet satıldığı için uçağa binemedi. Yolcular ile görevliler arasında uzun süreli tartışmalar yaşandı.

 THY'nin 15:40’ta Milano’ya sefer yapacak olan uçakta fazla bilet sattığı ortaya çıktı. Bunun üzerine 18 yolcu uçağa alınmadı. Daha sonra bekletilen yolcuların bir kısmı uçağa alındı. Fakat uçakta arkadaşları dışarda kaldığı için bir grup uçaktan inmek istedi. Bunun üzerine kabin ekibi ve yolcular arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Uçak tam 40 dakika rötar yaptı. 15:40 sefer saatli İstanbul-Milano uçağı 40 dakika rötarın ardından havalandı.

Hürriyet'de yer alan habere göre, görevliler ile uçağa alınmayan yolcular arasında tartışmalar çıktı. Bazı yolcular görevlilerin üzerine yürüdü. Milano’ya iş için gittiğini söyleyen Yıldırım Özcan, “İlk kez başıma böyle bir şey geliyor. Şu an böyle bir rezalet yaşıyoruz. İşimiz aksıyor. Katılmam gereken toplantılar var” dedi. 

"KUYRUK SIRASINDA SANDVİÇ EKMEK DAĞITTILAR"

Milano uçağının yanı sıra farklı ülkelere uçuş yapacak uçaklarda da aynı kriz yaşandı. Yaşanan krizin, uçağın tüm koltuklarının dolmasından ardından yüzde 5 oranında gerçekleştirilen satıştan kaynaklandığı öğrenildi. Samanyoluhaber.com'un ulaştığı mağdur yolculardan Nafiz Refaioğlu, bugün havalimanında yaşanan olayları anlattı. Nafiz Refaioğlu, saat 21.10'a  Katar bileti olmasına rağmen görevliler tarafından uçağa alınmadığını söyledi.

Kendisini uçağa almayan  görevlilerin sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söyleyerek bir büroya yönlendirdiklerini belirten Refaioğlu, "Uçağa almayan görevliler, 4 kişinin ilgilendiği bir büroya yönlendiriyorlar. Büronun önünde. metrelerce uzayan bir sıra var, insanlar dertlerini anlatabilmek için saatlerce bu sırada bekliyorlar. Mağdur yolculara, sırada beklerken sandviç ekmek ve meyve suyu dağıtıyorlar. Ben 2 saat sıra bekledim. En sonunda bana numarasız bilet vereceklerini, eğer istersem bir otelde kalıp konaklama ücretimi karşılayabileceklerini söylediler. Bu teklifi kabul etmemem üzerine saat 00.35 de Doha'ya uçacak olan uçakta yer ayarladılar" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber THY uçaklarında büyük kriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER