TSK'dan farklı bir adım daha!

Hakkari Yüksekova 7. Hudut Alay Komutanı Albay Cemalettin Doğan’ın vatandaşlara Kürtçe selam vermesinin ardından, bir farklı adım da Türk Yıldızları vasıtasıyla atılacak.

TSK'dan farklı bir adım daha!

 “Halkla kucaklaşmak için”, iç güvenlik harekatının sürdürüldüğü illerde, hava gösterisi yapmak için program çalışmaları yürütülüyor. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Programın önümüzdeki günlerde kesinleşmesinin beklendiği, Diyarbakır’da gösteri yapılıp yapılmamasının da bu kapsamada değerlendirildiği öğrenildi.

Türk yıldızları, geçen yıl yurt içinde İstanbul, Çanakkale, Konya, Denizli, Muğla, Samsun, Giresun, Antalya, Kayseri ve Ankara’da, yurt dışında ise Norveç, Danimarka, Romanya ve Almanya gibi yerlerde gösteri uçuşu düzenlemişti.

Çocuklara tanıtım

Türk Hava Kuvvetleri ayrıca, 1 Haziran Havacılık Günü’nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çocukları Ankara’ya getirmeyi planlıyor. TSK çocuklar için hava üslerinde tanıtım gezisi düzenleyecek. Böylece bölgedeki eylemlerde, ön planda görülen ve güvenlik güçlerine taş atan çocuklara asker sevgisi aşılanacak.

Türk Yıldızları’nın 10 kişilik pilot kadrosunda iki Elazığlı Havacı bulunuyor. Elazığlı Hava Pilot Üsteğmen Ali Onur Adalı ve Hava Pilot Üsteğmen Burak Tunç da iç güvenlik bölgesindeki uçuşlarda görev alacak. 1982 doğumlu Adalı 2000 yılında Hava Harp Okuluna girdi, 2004’te havacılık mühendisliğinden mezun oldu. Av önleme pilotluğu da yapan Adalı, Türk Yıldızları’nda 2 numara olarak görev yapıyor. 1984 doğumlu Tunç ise ilk ve ortaokulu doğum yeri olan Elazığ’da okudu. Liseyi Bursa’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Hava Harp Okulu’na girdi. 2006 yılında Hava Harp Okulu Havacılık mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2010’da ise Türk Yıldızlarına atandı.
<< Önceki Haber TSK'dan farklı bir adım daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER