Tahammülsüzlüğün bu kadarı

AKP oylarının yüzde 40’ın altına düştüğünü açıklayan Gezici Araştırma Şirketi’ni hedef haline geldi.

Araştırma şirketi başkanından şok itiraf!

AKP oylarının yüzde 40’ın altına düştüğünü açıklayan Gezici Araştırma Şirketi’ni hedef haline geldi. Maliye ve SGK müfettişleri, dün sabah şirkete gelerek, kira sözleşmesi, vergi levhaları ve sigorta dökümlerini inceledi. Şirketin sahibi Murat Gezici, sonuçları açıklamalarından hemen sonra gelen bu baskının anket şirketlerine gözdağı vermek amacıyla yapıldığını söyledi.

MALİYE VE SGK MÜFETTİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ

Türkiye’de yaşanan baskı ve hukuksuzluklara biri daha eklendi. Yaptığı kamuoyu araştırmasının sonucuna göre AKP oylarının yüzde 40’ın altına düştüğünü açıklayan Gezici Araştırma Şirketi’ne baskın yapıldı. Dün sabah şirketin İstanbul’daki merkezine gelen Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) ve Maliye Bakanlığı vergi müfettişleri heyeti şirketin bütün dosyalarını mercek altına aldı.

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLMEDİ

Çalışan sayısından vergi kaydına, hesap hareketlerinden anket sonuçlarına kadar bütün belgeler incelendi. Denetimlerde, bir usulsüzlük tespit edilemedi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, baskınlarla kendileri üzerinden anket şirketlerine gözdağı verilmeye çalışıldığını belirtti, “Biz doğruları söylemeye ve açıklamaya devam edeceğiz.” dedi.

AKP'NİN OYU YÜZDE 39.1

Şirketin, 3 bin 840 kişi ile yüz yüze görüşerek yaptığı araştırma sonuçlarında, AKP oyları yüzde 39,1 çıkmıştı. Ankete katılanların yüzde 76,8’i, AKP seçmenlerinin yüzde 62’si başkanlık sistemini desteklemediğini belirtmişti. ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın giderek daha otoriterleştiğini, baskıcı hale geldiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 68,9 olarak tespit edilmişti.

ZAMAN
<< Önceki Haber Tahammülsüzlüğün bu kadarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER