Tahşiyecilere operasyon talimatını AKP'li vekil vermiş

Gazetecilere ve senaristlere düzenlenen operasyona gerekçe gösterilen "Tahşiye grubuna yönelik operasyon"unun altında, AKP Milletvekili ve Emniyet Eski Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın imzasının olduğu ileri sürüldü.

Tahşiyecilere operasyon talimatını AKP'li vekil vermiş

Demokrasi ve medya darbesi operasyonu, Tahşiye Grubu'na yönelik operasyona dayandırılıyor. Grihat'ın haberinde yer alan iddiaya göre Mehmet Doğan'ın başında bulunduğu grubun şiddetle ilgisi yoktu ancak polis bir tertip yaparak söz konusu grubu şiddetle bağlantılı göstererek 2010 yılında operasyon düzenledi. Ancak şuan AKP Milletvekili olan Oğuz Kaan Köksal'ın altında imzası bulunan kararla başlayan operasyon, Mehmet Doğan'ın şiddet talimatı sonrasında başladı. Soruşturma kapsamında 2008'den itiberen takibe alınan grubun lideri Mehmet Doğan, bir sohbet toplantısında şiddet talimatı verdi. Doğan söz konusu talimatında füze yapılmasını ve vurulmasını söylüyordu: "Senin hükümetin başındaki adam senin değil, onların adamıdır. Senin başındaki hoca da onlarındır, senin başındaki şıh da onlarındır. Diyecek ki nasıl edelim hocam? Ben de diyorum ki git silah yap vur. Ferşatın babası hocası evin içerisinde çalışıyor çalışıyor bir füze yapıyor. Yeter ki yap. Serbesttir ne yaparsan yap Kılıç oynamazsa böyle İslamiyet olmaz.  Şuan Şeriatla amel etmeyen Mısır, Suriye, Türkiye, Pakistan, Hindistan, İran bütün alemi islamdaki zahiren müslüman görülen devletlerin hepsi kırılıp gidecektir. Yakında uzak da değil"

Bu sözlerin adli kayda girmesinin ardından operasyon gerçekleşti ve Mehmet Doğan ve grubu gözaltına alındı. (http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/01/23/turk.el.kaide.lideri.dogandan.cihat.cagrisi/560664.2/)

İDDİA TARİHLERİ TUTMUYOR
Gözaltılarla ilgili soruşturmanın, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden M.N.T’nin yaptığı ihbar üzerine başladığı öğrenildi. M.N.T ifadesinde “2009 yılında Fethullah Gülen’in herkul.org isimli sitede yayınlanan irtica paranoyası isimli sohbetinden dolayı paralel yapının kendilerine tuzak kurarak operasyon yapmış olabileceğini” iddia etti ancak veriler operasyonel çalışmaların 2008 yılında başladığını ortaya koyuyor.

Operasyona giden süreçte grubun İstanbul’daki faaliyetlerinin ilk olarak 03 Aralık 2008 tarihinde bir istihbarat elemanından alınan bilgilerle deşifre edildiği, grup lideri Mehmet Doğan hakkında ise 2000li yılların başından bu yana tutulan istihbarat raporları olduğu öğrenildi.

İstihbarat elemanın verdiği ham bilgileri çapraz doğrulama ve analiz çalışmalarıyla çeşitli filtrelerden geçiren Terörle Mücadele ekipleri grubun El Kaide ekseninde faaliyet yürüttüğünü belirledi.

Ancak operasyonun yapılan haberler ve şahsın ifadesinin aksine 2009 yılında Fethullah Gülen’in sohbetinden sonra değil 2008 yılında başlamış olduğu ortaya çıktı. Öte yandan 2008 yılında başlatılan çalışmaların sırasıyla İstanbul Emniyet eski Müdürü Hüseyin Çapkın, İstihbarat Dairesi eski Başkanı Hüseyin Namal, dönemin Emniyet Genel Müdürü AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal’ın yazılı onayıyla operasyona dönüştüğü anlaşıldı.

Tarikat ve cemaatlerin "şirk" içerisinde oldukları, Türkiye’nin "kâfir bir devlet" olduğu, AK Parti’yi "İslam inkılabı en büyük engel olduğu" görüşlerini savunan grubun cihat bölgeleri ile temas halinde oldukları tespiti üzerine başlatılan eş zamanlı operasyonlarda toplan 72 kişi gözaltına alınmış ve 26 kişi tutuklanmıştı.

MEDYAYA BASKINA PARAVAN

Tahşiyeciler operasyonunun medyaya uzaması ise şu şekilde gerçekleşti. Operasyonu yapan polisler zaten gözaltına alındı. Ancak medya irtibatı şu şekilde kuruldu: Tek Türkiye ve Sungurlar dizisinde El Kaide'nin Tahşiye kolunun kötü göstermek sebebiyle dizi yapımcı, yönetmen ve senaristi gözaltına alındı.

Hidayet Karaca da hem bu dizinin yayınlandığı kanalın yöneticisi hem de haber kanalında 2010 yılındaki tahşiye operasyonuyla ilgili haberler yapılması ve  Aynı şekilde Ekrem Dumanlı da bu operasyonla ilgili haberleri gazetesinde yayınlaması nedeniyle hem polisler, hem Ekrem Dumanlı hem de Hidayet Karaca silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla gözaltı kararına muhatap oldular.

TAHŞİYECİLER OPERASYONUNDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER:

3 adet el bombası,

1 adet sis bombası,

 7 adet tabanca

bu tabancalara ait 14 adet şarjör,

2 adet kurusıkı tabanca,

1 adet havalı tabanca,

1.382 adet çeşitli marka ve çaplarda fişek,

18 adet av tüfeği,

380 adet av tüfeği fişeği

1 adet lazer noktalayıcı, Bomba düzenek yapımında kullanılan elektronik malzeme,

7 adet hançer,

3 adet kılıç,

İşte Oğuz Kağan Köksal imzalı o belge:



<< Önceki Haber Tahşiyecilere operasyon talimatını AKP'li vekil vermiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER