Taksim'de polise silahlı saldırı

Taksim Meydanı'nda bir kişi uzun namlulu silahla havaya ateş ederek kaçtı.

Taksim'deki polise silahlı saldırıdan ilk görüntüler!

Büyük panik yaşanmasına neden olan olayda silahı kullanan kişinin kadın olduğu öne sürüldü.

İddiaya göre; meydanın Tarlabaşı çıkışına yakın bir noktada polislerin de bulunduğu alana gelen şahıs, elindeki uzun namlulu silahla havaya ateş etti. Büyük panik yaşayan meydandaki kalabalık kaçışmaya başladı. Havaya ateş ettiği belirtilen şahıs, bir süre sonra silahını dolmuş duraklarının bulunduğu ara sokağa atarak kaçtı. Ateş eden kişinin kadın olduğu öne sürüldü.

Polis olay yerini kordona alarak çalışma başlattı. Vatandaşlar olay anına ve yaşanan paniği anlattı. 

DOĞRUDAN POLİSLERİ HEDEF ALMIŞ

Taksim Meydanı’nda paniğe neden olan silahlı saldırganın, çevik kuvvet noktasına doğra ateş açtığı iddia edildi. Meydanda bulunan ve polislerin uyarı anonsları yapmak için kullandıkları bir aracın isabet aldığı tespit edildi. Meydandaki şüpheli paket de fünye ile patlatıldı.

Bayan olduğu öne sürülen saldırganın olayı gerçekleştirmesinin hemen ardından Taksim Meydanı'nda şüpheli paket alarmı yaşandı. Meydandaki hareketliliğin devam ettiği sırada fark edilen şüpheli paket, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatıldı. 

Saldırıya ilişkin kapsamlı çalışma için bölgeye olay yeri inceleme ekibi de geldi. Saldırı sırasında isabet alan polis araçlarından biri de görüntülere yansıdı. Anonsla uyarı için kullanılan araç saldırganın silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. 

Bir görgü tanığı, meydanda bulunduğu sırada olayın yaşandığını ifade ederek, “Biz buradan geçiyorduk. Silahla araçlara doğru ateş etti, sonra kaçtı.” dedi. 

Olay yerindeki incelemeler sürüyor. 






























İşte saldırganın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü;




























CİHAN



<< Önceki Haber Taksim'de polise silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER