Taksim'in yasaklanmasının altında yatan sebep bu mu?

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı 1 Mayıs işçi bayramının Taksim'de kutlanmasının niçin yasaklandığına dair önemli bir yazı kaleme aldı

Taksim'in yasaklanmasının altında yatan sebep bu mu?

"Niye yasak belli değil" diyeceğim ama bence belli. Gerilim isteniyor.Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yine bir ayrışma hedefleniyor." diyen Fatih Altaylı, 1 Mayıs'ta çıkması muhtemel olaylarla sağ oyların konsolide edilmesi hesaplanıyor. Bence..." ifadelerini kullandı.


1 Mayıs korkusu

Yakın tarihimizin en sorunsuz 1 Mayıs kutlamalarını yapmak AK Parti iktidarına nasip olmuştu. 

2 yıl önce 1 Mayıs'ın Taksim'de yapılmasına izin verilmiş, tek bir olay çıkmadan barış içinde bir 1 Mayıs kutlanmıştı.  Biz de "Türkiye artık normalleşiyor" diye sevinmiştik.  Sevincimiz 1 bayramlıkmış. 

Geçen yıl inşaat bahanesiyle yasaklandı, bu yıl inşaat falan yok ama yine yasak. "Niye yasak belli değil" diyeceğim ama bence belli. Gerilim isteniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yine bir ayrışma hedefleniyor. 1 Mayıs'ta çıkması muhtemel olaylarla sağ oyların konsolide edilmesi hesaplanıyor. Bence... 

Bana gelen bilgilere göre İstanbul Emniyeti ayakta. Keza MİT de. Büyük olaylar, büyük provokasyonlar bekleniyor. Bölgedeki esnaf ve şirketler uyarılıyor, her türlü saldırı ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Hatta 1 Mayıs'la başlayacak "gerilimin" Gezi'nin yıldönümünde daha da artması olasılığı üzerinde duruluyor. Ben tüm bu gelişmelerden büyük kaygı duyuyorum. Taraflardan birinin "geri adım atması" gerektiğini düşünüyorum. Ama kimsenin atmayacağını biliyorum. 

Korkuyorum. 


<< Önceki Haber Taksim'in yasaklanmasının altında yatan sebep bu mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER