Taraf'tan 'kalan paralarla' ilgili çok çarpıcı bir detay daha!

Başbakan, ‘sıfırlanacak paralarla Şehrizar konaklarında 6 daire aldığı’ belirtilen Ömer Faruk Akbulut için ‘Oğluma avukat uydurmuşlar’ dedi. Ancak Akbulut, damadı Berat Albayrak tarafından akrabası çıktı.

Taraf'tan 'kalan paralarla' ilgili çok çarpıcı bir detay daha!

Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen 17 Aralık tarihli konuşmanın ardından, Çalık Grubu’na ait Şehrizar Konakları’ndan alınan 14.1 milyon liralık 6 daire ortada kaldı. Taraf'ın iddiasına göreBaşbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan dairelerin kendilerine ait olmadığını öne sürerken, Erdoğan Ailesi’ne yakınlığı ve akrabalığıyla bilinen avukat Ömer Faruk Akbulut’un yılın bitmesine üç gün kala 14.1 milyon liralık daire alması kafalarda soru işaretinin oluşmasına yol açtı. Daireleri satın alan Ömer Faruk Akbulut, Başbakan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın kayınbiraderi.
 
BİLAL ERDOĞAN ÜZERİNDEN YALANLAMA

Taraf’ın dünkü sayısında yer alan “Kalanıyla Şehrizar’dan altı daire mi alındı” başlıklı haber, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Başbakan Tayyip Erdoğan; Aydın’da düzenlediği mitinde habere atıfta bulunarak, “Parelel yapının iki gazetesi benim yavruma yönelik bir haber yapmışlar. Ev aldığına dair. Hemen davayı açtık tabi. Böyle sahtekarlık olur mu” dedi. Bilal Erdoğan’ın avukatı ise yaptığı açıklamada, Bilal Erdoğan’ın Şehrizar konutlarından hiçbir zaman daire almadığını, dekontta yer alan Avukat Ömer Faruk Akbulut’un da Bilal Erdoğan’ın avukatı olmadığını bildirdi.

Dolayısıyla; Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan adına yapılan açıklama, Bilal Erdoğan’ın Şehrizar konaklarında daire almadığı üzerine kuruldu. 17 Aralık konuşmasından bir hafta sonra aynı konaklardan ve aileye yakınlığı ile bilinen bir avukat tarafından alınan 14.1 milyon liralık dairelerle ilgili yayınlanan dekont hakkında ise bir açıklama yapılmadı. Yani dekonta ilişkin; Aktifbank’tan, Çalık Grubu’ndan ve Erdoğan ailesinden hiçbir değerlendirme gelmedi. Hatta Çalık Grubu kaynakları, dekontun ve dolayısıyla satışın gerçek olduğunu bildirdiler.
 
TÜRK FİLMLERİNİ ARATMAYACAK TESADÜFLER SİLSİLESİ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına karşın kamuoyu şu soruların cevabını bekliyor: 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bir hafta sonra, kamuoyunda ailenin avukatı olarak bilinen Ömer Faruk Akbulut’un, konuşmada geçen Şehrizar Konakları’ndan 6 daire alması tesadüf müdür? 

Daireleri satın alan Avukat Ömer Faruk Akbulut, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Avukat Hamza Akbulut’un oğlu ve Serhat Albayrak’ın eşi Pakize Şule Albayrak’ın kardeşidir. Baba Hamza Akbulut da, Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen kişidir. Hatta Erdoğan’ın sırdaşı olarak bilinir. Dolayısıyla, Akbulut’un yılın son haftasında konuşmada geçen konaklardan satın alması tesadüf müdür? 

İş adamları yılın son günlerinde bilançolarını kapatmak için yoğun çaba sarfederler. Yılın bitmesine üç gün kala, hangi iş adamı kasasından 14.1 milyon liranın çıkmasını ister? 

Yılın son üç gününde, 14.1 milyon liralık konut alan bir iş adamı, bu parayı hangi hesapta, vadesiz olarak tuttu?

TARAF
<< Önceki Haber Taraf'tan 'kalan paralarla' ilgili çok çarpıcı bir detay... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER