Terör örgütü yandaşlarından hain saldırı

Terör örgütü PKK yandaşları, ücretsiz eğitim veren Gençlik Merkezi’ni, benzin döküp ateşe verdi.

Terör örgütü yandaşlarından hain saldırı

  • Terör örgütü PKK yandaşları Silopi''de Eğitim Merkezi'ni yaktı.
  • 360 öğrenciye bedava eğitim veren Eğitim Merkezi kullanılamaz hale geldi.
  • Haftada en az 2 defa molotof attıkları  Eğitim Merkezi yöneticileri, sitem etti.
  • Bununla yetinmeyen örgüt yandaşları,yol kesip kimlik kontrolü yaptı,müdahaleye gelen polise molotof kokteyli attı. 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir grup terör örgütü PKK yandaşı, Silopili çocuklara ücretsiz eğitim veren Gençlik Merkezi’ni, benzin döküp ateşe verdi. 

Barbaros Mahallesi’nde 360 öğrenciye ücretsiz YGS ve LYS kursu veren Gençlik Merkezi kullanılamaz hale geldi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren SODES kapsamındaki Gençlik Merkezi, örgüt yandaşlarının saldırısına uğradı. Dün akşam geç saatte yapılan saldırı sonucu alev alev yanan Gençlik Merkezi’deki sandalyeler ile odalarda bulunan eşyalar kullanılamaz hale geldi. Silopi Barbaros Mahallesi eski Hastane Caddesi''nde bulunan, toplam 360 öğrenciye eğitim veren 5 gönüllü öğretmenin görev yaptığı Silopi Gençlik Merkezi’nin ikinci katı büyük çapta maddi hasar görüp kullanılamaz hale geldi. 

Olay hakkında bilgi veren Silopi Gençlik Merkezi Müdürü Ali Aydoğan, “Dün akşam çatıdan benzin dökülerek binamız yakılmak istenmiştir. Üst kat tamamen kullanılamaz bir hal almıştır. 358 öğrencinin eğitim öğretim aldığı binamızın ikinci katı artık hizmet verilemeyecek duruma gelmiştir.” dedi. 

Müdür Yardımcısı Mustafa Boybay da “Burası SODES kapsamında, fakir öğrencilere YGS ve LYS sınavı hazırlık kursu veren bir yerdir. Sadece amacımız, bölgedeki eğitim seviyesinin yükselmesidir. Ayrıca, buradan üniversiteye gidebilecek, kazanabilecek öğrencilere ücretsiz bir şekilde eğitimlerine yardımcı olmaktır. Bizim temel amacımız eğitimdir ve bölgedeki eğitim açısından kalkınmada yardımcı olmaktır. Buraya gelen bütün öğrencilerimiz de buranın halkıdır. Silopili fakir ailelerin öğrencileridir. Maddi sıkıntıdan dolayı herhangi bir dershaneye gidemeyen fakir öğrencilere hizmet veriyor. Zaten daha önce de haftada en az iki üç kez taşlı ve molotoflu saldırılara uğruyorduk. Onun için kapıda 24 saat polis nöbet tutmasına rağmen her zaman saldırıya uğrayan bir yerdir. Dün akşam da yine çatıdan içeriye girmek suretiyle içeride benzin döküp binamız kundaklanmış ve şu anda kullanılamayacak duruma gelmiş. YGS sınavına bir hafta kaldı, böyle olduğundan dolayı öğrencilerimiz de mağdur oldular. Bu saldırıyı yapanlar, bölgenin eğitim açısından yükselmesini istemeyen, sadece insanların, ellerine taş alıp, molotof atıp can ve mala zarar vermesine sebep olmaya çalışan insanlardır.” diye konuştu. 


(CİHAN)

<< Önceki Haber Terör örgütü yandaşlarından hain saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER