Terörün kirli planı, Emniyet'i harekete geçirdi

Bombalı çanta alarmı verildi, 81 İl Emniyeti bombalı eylemlere karşı uyarıldı.

Bombalı çanta alarmı!

  • Emniyet, Suriye'den Türkiye'ye sokulan 4 bombalı çantanın peşinde. 
  • İstihbarat kaynaklarına göre PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Türkiye'de yeni bir eylem dalgası oluşturmak istediği öne sürüldü.
  • Büyük şehirleri hedef alan bombalı eylemler planladıkları belirlendi.

Çözüm sürecinin yavaşlamasını fırsat olarak gören PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Ankara ve İstanbul'da bombalı saldırılar planladığı tespit edildi. Bunun için özel olarak hazırlanan 4 bombalı çantanın Türkiye'ye sokulduğu belirlendi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Suriye'nin kuzeyinde kontrolü elinde tutan PYD, PKK yönetiminin talimatları doğrultusunda Türkiye'de yeni bir eylem dalgası oluşturmayı planlıyor.

Eylemlerin örgütün halk savunma birlikleri üzerinden gerçekleştirileceği üzerinde duruluyor. İstihbarat birimleri, içinde araçların altlarına yerleştirmek üzere hazırlanmış el yapımı kuvvetli patlayıcıların yer aldığı 4 çantanın Mardin'in Tozan köyü kırsalından gizlice Türkiye'ye sokulduğunu tespit etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 81 il emniyetine özel yazı gönderip tedbirlerin üst noktaya çıkarılmasını istedi.

Öte yandan güvenlik güçleri tarafından, sınır dışına çıkması beklenen PKK'ya ait silahlı grupların çekilmeyi tamamen durdurduğu ve örgüt yönetimimin talimatlarıyla kış üslenmesine geçtiği tespit edildi.
<< Önceki Haber Terörün kirli planı, Emniyet'i harekete geçirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER